Home >> Образовање >> Емисија 150 минута: гости Александар Марков и Нада Трифковић

  • Форум
  • Коментари су искључени на Емисија 150 минута: гости Александар Марков и Нада Трифковић
Емисија 150 минута: гости Александар Марков и Нада Трифковић

Емисија 150 минута бавила се данас темом оцењивања. Гости емисије били су Александар Марков, председник Форума београдских гимназија и Нада Трифковић, директорка Mедицинске школе Београд.

Александар Марков је у емисији изјавио да је тема Правилника о оцењивању последњих дана актуелна у медијима, међутим све о чему се последњих дана пише не представља никакву новину, већ се овакав Правилник примењује већ годинама уназад. Као једина новина, бар када је реч о средњим школама, је најава његовог усклађивања са Законом о основама система образовања и васпитања јер су већ дуже време неусклађени, па Правилник предвиђа да се ученик из предмета који слуша два и више пута недељно оцењује најмање три пута у току полугодишта, док је Законом предвиђено обавезно оцењивање најмање четири пута по полугодишту.

Осим тога, председник Форума београдских гимназија истакао је као много већи проблем од текста Правилника његову селективну примену или злоупотребу, нагласивши да директори често пута у жељи да себе ослободе проблема излазе у сусрет бројним, најчешће неоснованим жалбама на оцену што наставнике доводи у непријатну ситуацију.

Целу емисију можете погледати на нашем сајту или кликом овде.

Top