Home >> Друштво,Писма,ПКУ >> Душан Кокот: Шарчевић уз директоре у споровима против синдиката
Душан Кокот: Шарчевић уз директоре у споровима против синдиката

Душан Кокот, председник синдиката НСПРВ Зрењанин:

Ne želim da se izvinjavam zbog budućeg rečnika!!!
Hohštapleri i bitange, lopovi i secikese,KRIMINALCI! E to je dragi prijatelji država Srbija. Ne danas, ne zadnjih dana, meseci već zadnjih ko zna koliko godina! Zbog KRAĐE koja se desila za vreme godišnjih odmora u prosveti još 2013. i 2014. godine, NSPRV je podneo tužbu nadležnom sudu. Prva presuda je stigla ali je sve dalje zapelo. A zapelo je na skandalu, na prevari, na metodama ovdašnjih političara i „stručnjaka“ koje su političari doveli sa sobom!
Jedna od škola gde smo podneli tužbu obratila se ministarstvu prosvete za savet. Savet su i dobili, i to takav da me je sramota da neko na taj način doživljava sve nas. Znate, postidim se i psa ako je pored mene a ja uradim nešto nekulturno a oni…   
Ministar Šarčević, stručnjak dualnog obrazovanja, veliki reformator đačkih bluza, drznuo se da od svih nas pravi budale! Sugeriše on dotičnom direktoru da ZAHTЕVA odbacivanje tužbe jer,PAZITE SADA DOBRO, od 20. oktobra 2009. postoji ZAKLJUČAK VLADE!!! Zaključak vlade koji je potpisao pevač sa Miljacke, tadašnji prvi podpresenik DS-ovog premijera Cvetkovića( u narodu poznatijeg kao Deda Mraza). Pazite dalje, šalje on(reformator bluza) dotičnom diretkoru i ceo zaključak. Pomenuti dupe papir(to mu je pravna snaga) važi samo za PROSVETU. U tom momentu NSPRV je dobio presude zbog toga što su tetkice imale platu manju od minimalca. Zamišljam situaciju, ministar prosvete(Žarko Megatrend, ako se sećam) pita ministra Dinkića( lopova bez presedana) kako da namaknu pare i pokriju rupu u budžetu koja nastaje jer tetkicama moraju da daju po hiljadku više. Ministar finansija predlaže a vlada usvaja zaključak, da se prosvetnim radnicima za vreme godišnjeg plaća isto kao i kada rade!!! Suspenzija Zakona o radu!!!Zaključkom suspenduju zakon 🙂 Nadalje, u dopisu koji ne bih ni video da nije bilo ove tužbe, mister od Milljacke objašnjava da bi poštujući zakon, prosvetni radnici tokom godišnjeg dobili 1000 do 2000 više, odnosno 200 do 400 miliona više na nivou države. Dakle, uzmite od profeosra i pokrijte rupu u budžetu! OVO TRAJE OD 2009. GODINE!!!
Posebno je zanimljivo da isti reformator bluza i đačkih gaća leta prošle godine, objašnjavajući kako se računa naknada(zbog pritužbi da smo dobili manje, a jesmo jer je bilo samo 168 sati u julu) U DLAKU PRECIZNO POJAŠNJAVA ZAKON! Zaključak tada ne važi 🙂 A i kako bi? Ne važi on ni Bangladešu! Ni tamo on ne može da suspenduje zakon i to samo za jednu kategoriju na koju se zakon odnosi!
Očigledno je od Velikog Vođe dobio zadatak da nam NE DA ONO ŠTO SU NAM UKRALI: Zamišljam i to, Vođa kaže „Ili ćeš ovo rešiti ili će mi drugi uvoditi dualno obrazovanje“
Ovo je kraj, dalje nema. Nema više ničega! Mi ovde obitavamo kao bića u Matrixu, služimo da nas jedu kako bi oni živeli. Od danas, za mene nema više mirnog rešenje kroz pregovore. Od danas znam jasnije nego ikada šta mi je činiti!

One Comment

  1. Božović Vladan каже:

    E moj Dušane, tek si sad uvideo o kakvim hokštaplerima se radi. Što duže gledam i slušam Šarčevića, sve mi si više, i više sviđa Verbić.
    Na taj spisak dodajte ponižavanje prosvetnih radnika sa bus minusom. Medicinske sestre mogu da biraju, da li će da uzmu bus plus, ili naknadu za prevoz, ali ne i građani drugog reda, prosvetari. Godinama tražim nadoknadu za prevoz, pošto na posao dolazim svojim kolima, ali mi se država, bukvalno ruga, i iživljava, za to mizerno pravo. Iz protesta ne uzimam njihov smrdljivi bus plus, i švercujem se, kad ponekad uđem u gradski prevoz.

Top