Home >> Слајдер >> Договор неизвестан. Могућа радикализација штрајка!

  • Форум
  • Коментари су искључени на Договор неизвестан. Могућа радикализација штрајка!
Договор неизвестан. Могућа радикализација штрајка!

Након данашњег састанка представника репрезентативних синдиката са министром просвете науке и технолошког развоја, Младеном Шарчевићем и министром државне управе и локалне самоуправе, Бранком Ружићем, још нема изгледа за коначно решење у погледу захтева да сви просветни радници са седмим степеном стручне спреме буду сврстани у девету платну групу.

После састанка, саопштењем за јавност огласило се Министарство просвете, науке и технолошког развоја, које је истакло да је један од предлога ресорног министарства да одељењске старешине буду сврстане у девету платну групу, док би наставници предметне наставе, као што је раније планирано, били у осмој, где би према новом предлогу били и библиотекари. 

Нови састанак, на којем ће министар државне управе и локалне самоуправе, Бранко Ружић писаним путем обавестити представнике репрезентативних синдиката о предлогу овог министарства, заказан је за 18. септембар. Синдикати су сложни у ставу да је извесна радикализација штрајка уколико предлог не буде задовољавајући за све просветне раднике. У међувремену, нови једнодневни штрајк је планиран за 19. септембар, када ће часови поново бити скраћени на 30 минута.

Top