Home >> Друштво,Скандали >> Ђак ударио професорку

Ђак ударио професорку

Ђак ударио професорку јер није прошао на поправном испиту

Ученик Трговачке школе насрнуо на две чланице испитне комисије, обезбеђење је успело да одбрани једну, док је наставницу енглеског ипак успео да удари на улици. – Покренут дисциплински поступак

Стоп насиљу! Просвета је стуб друштва! – упозоравали су транспаренти у рукама просветних радника испред Трговачке школе у центру Београда, на скупу подршке наставницама на које је насрнуо ученик првог разреда. Виновник инцидента прво је покушао да удари једну професорку, али га је у томе спречило обезбеђење, о чему сведочи снимак видео-надзора, а затим је истрчао на улицу и изненада напао другу професорку енглеског језика. Повод ђачке агресије, како наводе колеге нападнутих професорки, био је то што момак није положио поправни испит.

– У петак, 29. септембра, наша колегиница је нападнута пред Трговачком школом где ради. Тог дана за ученика је одржан поновљени поправни испит, по налогу градске просветне инспекције, јер у августовском року није показао минимум знања за пролазну оцену. Када му је речено да опет није положио, реаговао је веома бурно и агресивно – истакли су наставници на скупу подршке.

Препричавају да је школско обезбеђење спречило малог насилника у намери да у школи удари једну од професорки које су биле испитивачи на поправном. Истрчао је, кажу, из школске зграде за колегиницом која је била други члан комисије и изненада је мучки напао.

– Срећом, она није тешко повређена, али је доживела шок и урушено јој је достојанство. Њена је изричита жеља да јој се име не помиње у медијима. Ипак, ми њене колеге одлучили смо да не прећутимо да се насиље догодило, као једно у низу над професорима, вероватно не и последње – појаснили су просветни радници, закључујући да име није ни важно, јер је поново нападнут наставник, што је удар на професију од највишег државног интереса.

(Политика)

Top