Home >> Образовање,Скандали >> Ђаци ОШ „Светозар Милетић“ и даље неће ићи у школу

  • Коментари су искључени на Ђаци ОШ „Светозар Милетић“ и даље неће ићи у школу
Ђаци ОШ „Светозар Милетић“ и даље неће ићи у школу

Родитељи не попуштају у намери да спрече смену директора

Савет родитеља основне школе „Светозар Милетић“, након поновног изјашњавања родитеља одлучио је да деца не иду у школу до поништавања незаконите смене директора и повратка на стање у школи пре 28. августа 2017. године, наводи се у саопштењу.

Савет родитеља је како наводе, током викенда организовао је поновно изјашњавање родитеља о даљем прекиду наставе у школи и од 1.003 ученика од другог до осмог разреда, гласало је 849 родитеља (84,6 одсто), док 156 родитеља није гласало (15,6 одсто). Од 849 родитеља који су гласали, 135 (15.9 одсто) је гласало за почетак наставе, док је 708 (83.4 одсто) гласало за даљи прекид наставе, а 6 родитеља је било уздржано.

„На овај начин је показано да су оптужбе министра о „шачици изманипулисаних родитеља“ потпуно неутемељене“, додају у саопштењу.

Савет родитеља наглашава да је анализом достављене документације у вези са доношењем решења о разрешењу директора ОШ „Светозар Милетић“, правни тим је недвосмислено утврдио да је неправилно примењен закон, да није поступљено по правилима поступка, као и да је чињенично стање непотпуно и нетачно утврђено, те је изведен неправилан закључак.

„Незаконито донесено решење позива на члан закона, који се не може применити на конкретан случај. Члан по основу којег се тражи разрешење директора је применљив само у случају када НИЈЕ поступљено по изреченим мерама у изреченом року у записнику који се доноси након инспекцијског надзора, а записником од 17.3 утврђено је да је школа поступила и исправила раније утврђене незаконитости“, стоји у саопштењу.

Савет родитеља је веома забринут што се већ 10 дана нико од релевантних надлежних институција не јавља нити позива родитеље на састанак. Подсећају да се Савет родитеља званично обатио и председници Владе Србије Ани Брнабић као и ресорном министру просвете, науке и технолошког развоја Младену Шарчевићу тражећи хитан састанак.

„Такво понашање одговорних нас још више учвршћује у мишљењу да је читава ствар намерно изазвана не би ли се радна атмосфера у ОШ „Светозар Милетић“ потпуно урушила. Коме је у интересу да се рад одличне школе уруши показаће време“, закључује се у саопштењу Савета родитеља.

(Данас)

Top