Home >> Саопштења >> Директори школа које не испуњавају техничке услове на силу уводе е дневник

  • Форум
  • Коментари су искључени на Директори школа које не испуњавају техничке услове на силу уводе е дневник
Директори школа које не испуњавају техничке услове на силу уводе е дневник

Форум београдских гимназија очекује од министра просвете, науке и технолошког развоја, Младена Шарчевића, да преиспита настојање појединих директора за увођење електронских дневника по сваку цену у школе које не испуњавају техничке услове да уведу исте и то преко леђа наставника. 

Министарство просвете, науке и технолошког развоја упутило је почетком године препоруку директорима школа које испуњавају техничке услове да од другог полугодишта пређу на вођење педагошке документације у електронској форми. Међутим, директори појединих београдских гимназија и школа схватили су ову препоруку као обавезу, те по сваку цену покушавају да уведу електронске дневнике у школе, иако оне не испуњавају минимум техничких услова. На овај начин наставници су приморани да педагошку документацију воде од куће што даље води кршењу Закона о основама система образовања и васпитања и Закона о раду. С тим у вези, Форум је због ове појаве упутио допис појединим гимназијама и тиме директорима указао на кршење закона.

Форум београдских гимназија подржава сваки вид модернизације наставе и међу првима је поздравио увођење електронских дневника у српске школе, јер верујемо да ће увођењем истих посао наставника бити значајно унапређен. Недовољна улагања у инфраструктуру образовних установа довела су до тога да се данас поједине гимназије суочавају са бројним проблемима, па нас и не чуди што нису у могућности да преко ноћи пређу на е дневник, упркос жељи директора да се што више додворе министру.

С тим у вези, Форум најављује да ће у наредном периоду предузети све правне радње према оним директорима који не престану са наведеном праксом и наставе да врше притисак на наставнике у погледу вођења педагошке документације од куће.

 

Top