Home >> Друштво >> Директор ОШ „Светозар Милетић“ дао оставку, ђаци се враћају у школу

  • Коментари су искључени на Директор ОШ „Светозар Милетић“ дао оставку, ђаци се враћају у школу
Директор ОШ „Светозар Милетић“ дао оставку, ђаци се враћају у школу

После 27 дана протеста школа у Земуну почела са наставом

Ученици Основне школе „Светозар Милетић“ у Земуну сутра ће се вратити у школу, саопштило је у среду Министарство просвете, науке и технолошког развоја.
Директор школе Мирољуб Мосуровић је поднео оставку на ту функцију, што није наведено у саопштењу Министарства, а као компромисно решење школу је морао да напусти и новопостављени в. д. директора Милош Гачић.

Договор је постигнут на састанку секретара за образовање и дечју заштиту Града Београда Славка Гака са бившим директором школе Мирољубом Мосуровићем и родитељима ученика, преноси Б92. Како се наводи, договор је постигнут након преговора који су у школи започети у среду ујутро, а у којима је учествовала и помоћница министра просвете, науке и технолошоког развоја Весна Недељковић.

”Драго ми је да је постигнут договор, да се нормализује рад у овој школи, јер је интерес деце изнад свега. Они не смеју више да изгубе ниједан дан. Све друго ћемо решити за столом”, рекао је Гак.

Недељковићева је поручила да закони морају да се поштују, да систем има своја правила и да је задовољна што је и бивши директор Мосуровић вечерас интерес деце ставио на прво место.

”Министарство је све време преговора инсистирало на очувању атмосфере добрих међуљудских односа у школи, јер је то веома важно за окружење у којем деца уче”, нагласила је Недељковићева, наводи се у саопштењу.

Директор Основне школе „Светозар Милетић“ Мирољуб Мосуровић захвалио се окупљенима у школском дворишту на подршци.

„Поштовани родитељи, ништа сакрити нећу, све ћу вам рећи како је текло и како се завршило. Циљ сам био само ја. На све ће пристати само да ја одем. Закључак: разговор с министром просвете, господином Гаком из градског секретаријата за образовање и дечију заштиту и помоћницом министра просвете Весном Недељковић је следећи: Љуба одлази“, рекао је Мосуровић.

Он је додао да је наметнут в.д. човек који не заслужује да више крочи у ово двориште и рекао да ако „већ Љуба не може да остане, не може ни (Милош) Гачић; и Гачић неће бити в.д. директора у овој школи“.

„Ако има мало образа, не би се никад више појавио у овом дворишту. Позивам све вас и сву децу да сутра крену у школу. Још једном: ја имам породицу код куће, а ви сте моја друга породица, и ови људи (наставници). Моја највећа победа је то што сутра свима вама могу да погледам у очи. Хвала свима вама на помоћи и подршци. Ја бољи испраћај нисам могао да пожелим“, истакао је директор.

Љуби ово само сатисфакција 

За шест месеци ће, према његовим речима, морати да неког другог изаберу, а он ће је најавио да ће поново конкурисати за директора. „Овде се каже да поштенијег човека од мене нема, али украо сам ја две хемијске оловке. Живи били! Судски потупак пред Управним судом траје. Добићу га сигурно. Ту збора нема. То не подразумева да се ја враћам на радно место. То је само сатисфакција. Сигурно је да је ово направио „један човек по налогу неких људи“. Он ће да плати за то. Жртвујем се за све вас. Да више не лицитирамо. Хвала вам на овом предивном опроштају. Ја сам ваш и ви сте моји“, нагласио је Мосуровић.

Новог в.д. директора ће предложити колектив школе и биће именован у најкраћем могућем року, а нови Школски одбор ће бити формиран у складу с процедуром.

У ОШ „Светозар Милетић“ од 1. септембра настава се није нормално одржавала због протеста родитеља и запослених који нису желели да прихвате одлуку о разрешењу директора Мирољуба Мосуровића. Решење је 28. августа донео министар просвете Младен Шарчевић, пошто је због протеста родитеља поништио претходно решење, донето у марту.

Шарчевић је раније најављивао да ће у четвртак прошле недеље саопштити мере које ће Министарство предузети против школе „Светозар Милетић“, али до тога у четвртак није дошло.

(Данас)

Top