Home >> Образовање >> Девета београдска гимназија добила в.д. директора

  • Форум
  • Коментари су искључени на Девета београдска гимназија добила в.д. директора
Девета београдска гимназија добила в.д. директора

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић именовао је Татјану Шуковић за вршиоца дужности директора Девете гимназије у Београду, након што је оставку из личних разлога поднео досадашњи директор те школе Дејан Јосиповић, наводи Тањуг.

Шуковић ће на тој позицији бити наредних шест месеци, док се не спроведе конкурс за директора, а она ће бити у обавези и да спроведе дисциплинске поступке против професора који су ученике водили на путовања.

– Вршилац дужности директора ће бити у обавези да спроведе поступке против професора који су без сагласности и упознавања руководства школе, а на личну иницијативу и одговорност урадили све оно због чега је школа доспела у медије – рекао је за Тањуг Александар Пајић, помоћник министра просвете за средње образовање.

На подсећање да је након афере са летовањима ученика те школе у иностранству најављивана и смена помоћнице директора, Пајић је појаснио да Шуковић није смењена јер, каже, није учествовала у процесима који су Девету београдску гимназију довели у жизу медијске пажње.

Извор: Блиц

Top