Home >> Друштво >> Декан: Грешком добављача послати покварени сендвичи

  • Форум
  • Коментари су искључени на Декан: Грешком добављача послати покварени сендвичи
Декан: Грешком добављача послати покварени сендвичи

„Н1“:

Декан Учитељског факултета у Београду Данимир Мандић изразио је жаљење због пропуста и проблема насталог у испоруци сендвича наставницима и учитељима који су у Пријепољу похађали семинар за стручно усавршавање и навео да одговорност сносе добављачи.

Мандић је у писаној изјави навео да је начињена грешка у једној школи где су семинар похађала 32 учитеља

Синдикат образовања Србије затражио је јуче од Министарства просвете да – ако су тачни написи да су просветни радници на семинару добили покварене сендвиче, хитно испита тај случај и да се предузму одговарајуће мере према организаторима.

Мандић је у писаној изјави навео да је начињена грешка у једној школи где су семинар похађало 32 учитеља, а да је претходног викенда у Србији семинар похађало око 2.600 учитеља, али да то не умањује грешку начињену у Пријепољу.

Он је подсетио да је Завод за унапређивање васпитања и образовања главни организатор усавршавања и да се Завод због великог броја учитеља и наставника обратио Учитељском факултету за стручну помоћ у креирању дидактичких материјала и реализацију усавршавања учитеља.

„Прихватили смо сарадњу и креирали дидактичке материјале за обуку и примену стечених знања у пракси, као и софтвер за евалуацију стечених знања и комплетну анализу постигнутих резултата. Организовали смо обуку водитеља на нашем факултету и са стручног становишта обука водитеља, као и обуке које су они реализовали у школама са око 3.000 учитеља су добили највише оцене, што и јесте био наш примарни циљ“, рекао је Мандић.

Додао је да те обуке подразумевају и уобичајене оброке, које је Учитељски факултет морао да организује са кетеринг предузећима.

Мандић је казао да је на јавном тендеру од две пријављене фирме повољнији био Бизнис кетеринг који је преузео обавезе везане за оброке, а да је за складиштење и дистрибуцију књига за учеснике семинаре, као најповољнија ангажована фирма Макарт.

Наводећи да је у четвртак и петак био службено одсутан, Мандић је додао да је замолио да коначне спискове школа и учесника, због дистрибуције књига, преузму људи из Макарта у просторијама Бизнис кетеринга коју су већ имали комплетну документацију.

„На основу изјаве Предрага Красојевића из Макарта том приликом је грешком преузета кутија са сендвичима која је послата са књигама. Он тврди да је до грешке дошло случајно и да је контактирао школу у Пријепољу и образложио грешку“, рекао је Мандић.

Декан је додао да је Учитељски факултет приморан да раскине уговор са добављачима и да нађе друго решење, јер су то неопростиве грешке, истичући да Министарство није одговорно за настали проблем и да не може да сноси последице.

Top