Home >> Образовање >> ДЕЦО, СВАКА ЧАСТ: Ученици Математичке гимназије освојили 8 медаља у Русији!

  • Форум
  • Коментари су искључени на ДЕЦО, СВАКА ЧАСТ: Ученици Математичке гимназије освојили 8 медаља у Русији!
ДЕЦО, СВАКА ЧАСТ: Ученици Математичке гимназије освојили 8 медаља у Русији!

Најбољи међу неруским тимовима

Београдски гимназијалци на екипном такмичењу освојили прву награду заједно са екипама Москве и Санкт Петербурга.

Ученици Математичке гимназије освојили су осам медаља на такмичењу “Прва Међународна Олимпијада Метропола” у Русији на којој су учествовали тимови из 22 града из 18 земаља.

Они су освојили треће место у укупном пласману, тако да је екипа Београда била најбоља међу неруским тимовима.

На такмичењу су учествовали представници из градова Абу-Даби, Алмати, Астана, Београд, Берлин, Бишкек, Будимпешта, Дизелдорф, Џакарта, Хелсинки, Јереван, Лајпциг, Милано, Минск, Москва, Њу Делхи, Пекинг, Рига, Санкт Петерсбург, Софија, Талин, Тел Авив.
Свака екипа имала је осам чланова, по два из математике, физике, хемије, информатике, те је тако учествовало 176 такмичара старости од 14 до 17 година, саопштено је из Математичке гимназије.

Из математике златну медаљу освојио је Алекса Милојевић, док је бронзану медаљу освојио Игор Медведев. Из физике златом се окитио Душан Ђорђевић, сребром Марко Медведев.

Дамјан Чубраковић освојио је сребрну медаљу из хемије, док је бронзана медаља припала Исидори Раденковић. Из информатике сребрну медаљу освојио је Алекса Милисављевић, док је бронза припала Лазару Корсићу.

Екипу су водили професори Математичке гимназије др Соња Чукић (математика), мр Иван Станић (физика) и Ивана Вуковић (хемија).

Награду екипи Београда доделио је градоначелник Москве Сергеј Собјањин.

(„Курир“)

Tags :
Top