Home >> Друштво >> Дачић: Уколико се штрајк настави, неће доћи инвеститори

  • Форум
  • Коментари су искључени на Дачић: Уколико се штрајк настави, неће доћи инвеститори
Дачић: Уколико се штрајк настави, неће доћи инвеститори

Коментар ФБГ: Г. Дачићу, да ли размишљате о својој оставци? Потпредседник владе није имао коментар који би се у било чему разликовао од његових коментара из деведесетих, још када је био „дечко од кужине“. Посебно импресионира његово мудровање „да се штрајк одвоји од политичке борбе“. Г. Дачићу, нема штрајка који није политичан, али Вама се не свиђа да се још неко бави политиком осим Вас политичара, јер онда је угрожена Ваша политичка егзистенција. Е, па извин’те, г. Дачићу, уместо што браните своју фотељу и ко зна чије закулисане интересе, требало је да преузмете одговорност и довршите реченицу: „Уколико штрајк у ФЦА буде настављен неће доћи инвеститори, а биће угрожено 10.000 радних места, А ПРЕМИЈЕРКА, ЈА И ОСТАЛИ МИНИСТРИ ЋЕМО ДАТИ ОСТАВКУ“


„Уколико штрајк у ФЦА буде настављен неће доћи инвеститори, а биће угрожено 10.000 радних места укључујући и у кооперантским фирмама“

Потпредседник Владе Србије Ивица Дачић изјавио је да је потребно да се штрајк радника фабрике Фијат Крајслер аутомобили Србија одвоји од политичке борбе и да политизација тог проблема наноси штету целој Србији.

Дачић је, гостујући на ТВ Хепи, рекао да у решавање штрајка у фабрици ФЦА у Крагујевцу треба да се укључе министар привреде Горан Кнежевић и сви чланови Владе Србије. 

„Не бих хтео да ме радници погрешно схвате, али човек мора да буде практичан, морамо доћи до резултата…како ћемо да завршимо целу причу? Треба више политичке одговорности. То питање мора да се реши. Нема одласка на спавање док се не реши“, рекао је Дачић.

Он је рекао да уколико штрајк у ФЦА буде настављен неће доћи инвеститори, а биће угрожено 10.000 радних места укључујући и у кооперантским фирмама. 

Штрајк радника у крагујевачком Фијату почео је 27. јуна. Радници, обе смене, њих око 2.000 тражи повећање плата на 50.000, оптимизацију радних места, исплату бонуса за 2016. годину, али и превоз радника после друге смене.

(Н1)

Top