Home >> Друштво,Образовање,Синдикат,Упис >> Дачић: Решен случај

 

„Курир“:

REŠEN SLUČAJ

DAČIĆ: Testove iz srpskog i matematike ukrao radnik u štampariji

Zaposleni u štampariji Službenog glasnika Srbije sa inicijalima Z.M. u periodu od 5. do 12. juna iz tog preduzeća izneo originalne testove

BEOGRAD – Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je rešen slučaj krađe testova iz srpskog jezika i matematike za maturante osnovne škole i ustanovljeno je da je radnik u štampariji Službenog glasnika Srbije sa inicijalima Z.M. u periodu od 5. do 12. juna iz tog preduzeća izneo originalne testove.

Dačić je, na konferenciji za novinare u Vladi Srbije, rekao da je osumnjičeni praktično priznao krađu testova koja se smatra krivičnim delom, a vladina komisija radi na utvrđivanji odgovornosti za tu krađu i treba da ustanovi od kada se vrše takve zloupotrebe.

Premijer je dodao da se sumnja da je u tom krivičnom delu bilo više pomagača.

Ministarstvo prosvete treba da u narednim danima odluči šta treba učiniti po pitanju novih testiranja za učenike osnovne škole, rekao je Dačić.

One Comment

  1. bivsi clan unije каже:

    Naravno da ce Dacic da stiti svog partijskog kolegu, Dacicu i tebe cemo smeniti, samo ga pokrivaj.Znao sam ja da ce se koplje slomiti na najobicnijeg radnika, neko mora biti kriv.

Top