Home >> Образовање >> Црна Гора добила прве професоре црногорског језика

  • Форум
  • Коментари су искључени на Црна Гора добила прве професоре црногорског језика

Како преносе црногорски медији, професорске дипломе стекли су Маријана Пајевић, Зорица Недић, Снежана Бошковић, Драгана Бајчета, Катарина Биговић и Новица Вујовић и они могу да кажу да су исписали нову страницу историје црногорског језика

Црна Гора добила је прве дипломиране професоре црногорског језика и јужнословенске књижевности, који су то звање стекли на истоменој катедри формираној 2008, када се уписала и прва генерација од 13 студената.

Како преносе црногорски медији, професорске дипломе стекли су Маријана Пајевић, Зорица Недић, Снежана Бошковић, Драгана Бајчета, Катарина Биговић и Новица Вујовић и они могу да кажу да су исписали нову страницу историје црногорског језика.

„Постојање и функционисање овог студијског програма је од великог образовног, државног, националног и културног интереса, па се може рећи да је његово деловање и даље развијање од стратешког значаја за Црну Гору“, рекла је професорка на катедри за црногорски језик Весна Вукићевић.

Скромне поклоне првим професорима црногорског језика на пригодној свечаности уручио је продекан за развој на том одсеку Михајло Мијановић.

Top