Home >> Саопштења >> Чланови Форума сутра стају уз ученике Филолошке гимназије

  • Форум
  • Коментари су искључени на Чланови Форума сутра стају уз ученике Филолошке гимназије
Чланови Форума сутра стају уз ученике Филолошке гимназије

Форум београдских гимназија обавештава јавност да ће сутра наставници београдских гимназија бити уз своје ученике на протестном скупу испред Филолошке гимназије који је заказан за 13 часова.

Форум београдских гимназија позива све наставнике београдских школа да се прикључе протесту и искажу своју солидарност са учеником Павлом Цвејићем, његовим родитељима и другарима.

Сви чланови Форума свесни су да су грешке саставни део одрастања, а ако је и утврђено да је Павле направио грешку, онда сматрамо да је за своју грешку преоштро кажњен нарочито имајући у виду да многи чланови нашег друштва нису кажњавани ни за теже прекршаје.

Форум подсећа да је у претходној деценији неколико наставника било изложено физичком насиљу што од стране насилних родитеља, што од ученика. Чак ни у случајевима када је недвосмислено утврђен починилац, судски органи нису доносили овако оштре пресуде, ако су их уопште и доносили. Имајући све то у виду, сматрамо да је Павле преоштро кажњен, те да ће у најскоријем року бити ослобођен јер ако је људски грешити, сматрамо да није немогуће да је и судија направио грешку у првостепеном поступку, само што таква грешка за разлику од Павловљеве може катастрофално утицати на један млади живот.

Top