Home >> Образовање,ПКУ,Синдикат >> Четрнаеста: Мобилним телефоном гађао професорку

 

Наставничко веће искључило ученика из школе, директорка није хтела да обавести родитеље

 

Мобилним телефоном гађао професорку

 

Ученик избачен из школе, а није!

Инцидент се догодио у на крају првог полугодишта у Четрнаестој београдској гимназији, на часу информатике. Ученик трећег разреда Б.А најпре је вербално напао разредног старешину речима „да сте проклети, данас на Божић“, а затим ју је гађао мобилним телефоном и проклињао.

Разредном старешини је позлило и колима Хитне помоћи пребачена је у Ургентни центар.

Обавештена је полиција и поднета је прекршајна пријава против ученика. Велики број ученика и њихових родитеља пружио је подршку својој разредној. Покренут је дисциплински поступак против ученика и дисциплинска комисија је предложила Наставничком већу да ученик буде искључен из школе. Наставничко веће је затим једногласно искључило ученика из школе.

 

Директорка школе није хтела да спроведе одлуку Наставничког већа – избачени ученик и даље у клупи

 

Међутим, директорка школе Марија Милетић свесно није обавестила родитеље о одлуци школе и поступак је тиме учинила незаконитим. Уместо тога, она је родитељима искљученог ученика предала видео снимак са школског часа и тиме најавила нови скандал. Наиме, у школи се већ дуже време снимају сви часови, што је незаконито и незабележено у нашој школској пракси. Поред тога, давање видео снимка родитељима представља кривично дело. Снимак се касније нашао и на Youtube.

Форум београдских гимназија ће случај пријавити надлежним органима, што је и раније чинио, указивајући на незаконит рад директорке школе Марије Милетић – на незаконито запошљавање, уписивање ученика мимо уписне листе, незаконито зарађивање и т.д. Министарство просвете није сматрало за сходно да такву директорку разреши, па није случајно шта се данас дешава у Четрнаестој београдској гимназији.

3Comments

 1. učitelj каже:

  Direktorka škole je prekršila zakon ukoliko učeniku koga je Nastavničko veće isključilo nije uručila rešenje o isključenju iz škole. Učenik kome je uručeno rešenje i dalje ima pravo da pohađa nastavu, ako je uložio žalbu Školskom odboru dok ovaj organ ne odbaci žalbu. Nisam siguran koliko traje rok za podnošenje žalbe (ne duže od 8 dana), a Školski odbor ima rok od 15 dana od ulaganja žalbe da po njoj rešava. Što se pojačanog vaspitnog rada tiče, on ima smisla kod lakših i težih povreda obaveza gde je predviđena postupnost u kažnjavanju; ovde je on potpuno izlišan. Time otpada argument direktorke da će isključenje da usledi posle pojačanog vaspitnog rada, za koji, dakle, ispada unapred da će biti neuspešan.

 2. Svedok (Saradnik) каже:

  1) Niko nije gađao nikoga.
  2) Nije bilo nikakvih napada, kako verbalnih, tako ni fizičkih.
  3) Nastavničko veće nije ništa odlučilo.
  4) Snimka nema na jutjubu.
  5) Ko vam je dao pravo da koristite učenikove inicijale?

  Vi ste upravo objavili gomilu laži. Pozivate na linč deteta od 17 godina? Svaka vam čast. Tačno ste vidi da ste produkt ove države.

  • Аца каже:

   А одакле вама ове информације 1)-4)?
   1) Постоји снимак напада, изјава професора, ученика и њихових родитеља.
   2) Постоји записник седнице Наставничког већа. Снимак са Јутјуба је могао бити накнадно скинут.
   3) Иницијале ученика је прва користила штампа (Данас, Курир, 24сата).
   Дакле, ви сте овде уљез који жели да оправда директоркине злоупотребе положаја.
   И не ради се о линчу детета, већ о санкционисању погрешног понашања и лошег васпитања једног размаженог сина старијег утицајног оца и доста млађе мајке. А продукат ове изопачене државе у којој је лаж постала легитимна сте ви, сведоци сарадници.

Top