Home >> Друштво >> Бус плус: Терор над грађанима

Београд: Комунални полицајац тукао путника у аутобусу У аутобусу на линији 95, на стајалишту у Крњачи црногорски студент затечен без карте није желео да напусти возило. Комунални полицајац изгубио живце и три пута га ударио у плексус СНИМАК направљен мобилним телефоном, на којем комунални полицајци примењују прекомерну силу на путнику у аутобусу градског јавног превоза, постао је апсолутни хит чим је у поподневним часовима „окачен“ на „Yоутубе“.

Инцидент у којем је Д. Ц., иначе црногорски држављанин који студира у Београду, наводно задобио лакше повреде, догодио се у аутобусу на линији 95, на стајалишту у Крњачи. Свему је претходила расправа са контролорима који су од младића захтевали да напусти возило, док је он тражио да узму његову личну карту и напишу му казну. Међутим, пошто је странац, контролори су рекли да не могу да га казне и у помоћ су позвали комуналну полицију.
„Комуналци“ су покушали да убеде црногорског студента да напусти возило како би аутобус, са већ прилично нервозним путницима, наставио вожњу, али је он тврдоглаво одбијао, пружао пасиван отпор држећи се чврсто за рукохват. У том тренутку, један од комуналних полицајаца почео је да га удара по прстима, док га је други вукао за руку. Када нису успели да га „наговоре“, млади „комуналац“ је изгубио живце и три пута младића ударио у плексус.

Нападнути путник најавио је да ће поднети кривичну пријаву, наводећи да на руци коју му је комунални полицајац завртао – има модрице. После овог немилог догађаја огласио се члан Градског већа Жељко Ожеговић.

– Град ће инсистирати да се до краја расветли читав случај – истакао је Ожеговић. – Истрагом ће се утврдити како је до инцидента дошло, утврдиће се одговорност и да ли је и колико су прекорачена овлашћења. На основу тога ће се знати и које ће дисциплинске мере бити покренуте.

Према Ожеговићевим речима, у двомилионском Београду свакодневно се превезе велики број путника, а у просеку дешава се да дође до једне-две непријатне ситуације. Комунална полиција дневно обави од 100.000 до 120.000 прегледа, а ситуација са снимка је „екстремни случај“. Начелница Комуналне полиције Горјана Обреновић затражила је извештај и службену белешку о овом случају, а данас ће имати прецизне информације о инциденту. Она је истакла да као начелник комуналне полиције не може на основу видео-снимка да даје свој суд.

5Comments

 1. Предраг Пеђа Михић - синдикални (не)активиста каже:

  Bravo za educatora! Ajde ljudi da se pokrenemo, već 8 meseci gubimo i ćutimo, pa mi smo to zaradili pošteno, nismo ukrali pa da se stidimo i aminujemo!

 2. educator каже:

  Овим путем желим да пошаљем незванични позив руководству ФБГ за координирано деловање по питању бус плус пљачке запослених у школама и свих осталих грађана Београда. Уколико би ваш одговор био позитиван, одмах бисмо одржали састанак на коме бисмо анализирали све варијанте у случају тужбе, као и медијску подршку (Унија синдиката школа Београда).

 3. Предраг Пеђа Михић - синдикални (не)активиста каже:

  Ево ово видех на сајту Уније : На састанку Независног синдиката Друге крагујевачке гимназије,који је одржан у четвртак,30.08.2012.године, разматрана је актуелна ситуација у вези исплате неисплаћеног новца по основу тужби за превоз за период од XII 2007.-XII 2010.године, затим исплате новца за превоз од I 2011.до VIII 2012…

  Подржавам њихов штрајк, а и питам се како они добијају новац за превоз, а ми ништа!? Како други у Београду добијају новац, а ми морамо БУС ПЛУС (МИНУС у мом џепу)!? Па докле више!? Е људи, ја губим сваки месец 10% своје плате, од ове беде су ми и то узели!!!! Хоћемо ли нешто радити по том питању или ових 8 месеци за које нисам добио новац да бацим низ Дунав!? Стварно срамота!

Top