Home >> Синдикат >> БСП: Ка ПКУ за Београд

 

На заједничком састанку представника београдских синдиката просвете: Форума београдских гимназија, Форума средњих стручних школа, Форума београдских основних школа, ГСПРС Независност, Синдиката образовања Београд и Синдиката основних школа Београда, одржаног 11. 4. 2013. у седишту Форума београдских основних школа, донети су

 

 

следећи закључци:

 

1. иницирати заједнички састанак београдских синдиката са представницима Секретаријата за образовање и дечију заштиту (без представника СОС)

2. упознати чланство са предлогом о изменама и допунама Закон о основама система образовања и васпитања, који представљају предуслов за израду ПКУ за запослене у образовању са територије Београда

3. на престојећем састанку у Секретаријату инсистирати на формирању радне групе за израду ПКУ

 

 

БСП: ФБГ, ФССШБ, ФБОШ, ГСПРСН, СОБ, СОШБ

9Comments

 1. sumnjicavac каже:

  Koliko zavisti i zlobe! Pitam se, ko to zeli da posvadja unutrasnjost sa Beogradom?

 2. bivsi clan unije каже:

  Bas me zanima sta ce biti u tom PKU a samo za Beograd.Neverovatno, ne mogu da verujem, sta ti beogradjani jos nece smisliti.Kad se strajkovalo , najmanje je bilo Beogradjana, a sada su kao ugrozeni sto zive u prestonici.Tako nam i treba, a Sindikat prosvetnih radinika ce biti jak tek 36. jula, upravo zbog ovakvih natpisa i ovakve borbe.

  • admin каже:

   „Кад се штрајковало, најмање је било Београђана“. Ова флоскула потиче из кухиње УСПРС. Наравно да је нетачна, злонамерна и штетна по све запослене у просвети. Напротив, тачно је да је Београд увек био или први, или међу првима у свим штрајковима. Понекад је и заказао, мора се признати. „Вође“ из УСПРС јашу на крилима провинцијалне идеологије. ПКУ за Београд значи и ПКУ за Зрењанин, Пирот, Нови Сад…

 3. ceca iz devete каже:

  Da li je Deveta u FBG?

 4. sumnjicavac каже:

  Ja ne znam da postoji neki PKU na lokalu. Sada vidim da se Beograd trudi nesto oko toga. Sto vise PKU na lokalu, to bolje po sve nas!

 5. гром каже:

  Ооооооооооо! Моравска осовина се пробудила, схватила… Они у БГ-у нису нама противници, и то што се они боре да њима буде боље, ми не треба да замерамо! Ми треба да замерамо себи што то исто не чинимо и што мислимо да се нама за наш бољитак неко други треба да избори!

 6. просветар каже:

  Добро је то што тражите ПКУ за Београд. Није добро то ште не наступају сви синдикати заједно и што поједине синдикате искључујете из преговора.

 7. marko каже:

  Mozda sam dosadan ,ali to je jace od mene.Kako ce Kovac i ovi iz SPRVa da objasne da se njihova centrala bori za nejednake plate na teritoriji Ssrbije u prosveti a i Nezavisnost ,negativno iznenadjuje,Dosta je sedenja na dve stolice,Formirajte sindikat ako mozete da se dogovorite,pa da mi iz provincije znamo na cemu smo .Ovako se samo clanarina provincijalaca,naivnih,koristi za parcijalno postizanje ciljeva u BeograduOvo je ozbiljno narusavanje jedinstva sindikata formiranih za celu republiku.

Top