Home >> Друштво,Образовање,Часопис >> Бора Ђорђевић: Педагошка песма

 

У интервјуу који је дао за трећи број часописа ФБГ, наш легендарни рокер и песник на крају је замољен да да мишљење о претходна два наша броја. Он је то са задовољством и учинио. Сутрадан, на наше изненађење,  позвао нас је телефоном и издиктирао нам песму коју је управо сачинио и коју је наменио свим професорима:

 

 

4Comments

 1. Dragana каже:

  mislim da smo svi nastavnici sa 7.stepenom,kako u osnovnoj tako i u srednjoj skoli, a da su profesori na univerzitetima sa doktoratom

  • admin каже:

   Сви смо ми наставници ПО ФУНКЦИЈИ, а титуле су нам: професор средње школе, асистент, доцент, ванредни професор, редовни професор…

 2. Olja каже:

  Profesor je profesor bez obzira u kojoj skoli radi. Ne vidim nikakvu kvalitativnu razliku izmedju onoga ko na diplomi ima zvanje profesora, npr. srpskog jezika,a radi u osnovnoj skoli i onog ko ima istu takvu diplomu i radi u nekoj gimnaziji. Jedina razlika je u tome ko je imao bolju vezu kada se zaposljavao.

  • admin каже:

   На нашој дипломи пише: „ИНЖЕЊЕР АУТОМАТИКЕ – СТРУЧНИ СТЕПЕН XX“, у школи и у закону смо сви по функцији НАСТАВНИЦИ, а у решењу нам пише „ПРОФЕСОР СОЦИОЛОГИЈЕ“ (уколико имамо одговарајући степен стручне спреме), или НАСТАВНИК ФИЗИКЕ (уколико имамо одговарајући степен стручне спреме). Према томе, то што деца у основној школи своје НАСТАВНИКЕ називају „НАСТАВНИЧЕ“, а у средњој школи исте те НАСТАВНИКЕ називају „ПРОФЕСОРЕ“ постаје архаизам. Нема разлике у значају НАСТАВНИКА који раде у основној школи и НАСТАВНИКА који раде у средњој школи. Стога, најлепше би било када бисмо навикли своје ђаке да нас називају „ПРОФЕСОРЕ“, без обзира на ранг школе. Тиме би се допринело значају и угледу школе и наставничке професије.

Top