Home >> Образовање >> БНВ од Шарчевића тражи успостављање сарадње са институцијама БиХ

  • Коментари су искључени на БНВ од Шарчевића тражи успостављање сарадње са институцијама БиХ
БНВ од Шарчевића тражи успостављање сарадње са институцијама БиХ

Бошњачко национално веће ово тражи како би се унапредио квалитет образовања Бошњака на матерњем језику

Бошњачко национално веће (БНВ) затражило је од министра просвете Младена Шарчевића да интензивира активности на успостављању образовне сарадње са надлежним институцијама у БиХ у циљу унапређења квалитета образовања Бошњака на матерњем језику.

“ У циљу унапређења квалитета образовања Бошњака на матерњем језику, БНВ тражи да се интензивирају активности на успостављању образовне сарадње, како би се обавиле све неопходне радње за потписивање билатералнога споразума између Владе Србије односно Министарства просвете и Већа министара БиХ односно Министарства цивилних послова оквиру којег постоји сектор за питање образовања”, наводи се у саопштењу.

БНВ је такође упутило одговор Министарству просвете и као релевантну институцију која може допринијети побољшању квалитета образовања на босанском матерњем језику предложило Веће министара БиХ, наводи се у саопштењу које је потписао председник већа Сулејман Угљанин.

БНВ предложило је и теме од посебног значаја у области образовања на босанском, које ће бити основа за преговоре и припрему будуће сарадње, а тичу се између осталог, унапређења основног и високог образовања, израде и увоза уџбеника и усавршавања стручног кадра.

(Политика)

Top