Home >> Штрајк >> Биће како ММФ каже

Биће како ММФ каже

Број школа у штрајку, након трећег дана штрајка благо се повећао, међутим, очигледно је да ни више од 1.000 школа, које се тренутно налазе у штрајку, не обавезује представнике власти да прихвате захтеве просветних радника, који захтевају девету платну групу.

Након данашњег састанка представника репрезентативних синдиката са министром просвете, науке и технолошког развоја, Младеном Шарчевићем, министром државне управе и локалне самоуправе Бранком Ружићем и представницима Министарства финансија извесно је да решења неће бити до 4. октобра, када се очекује завршетак разговора представника Међународног монетарног фонда са представницима Владе Републике Србије. Како су представници Министарства финансија нагласили на састанку, док трају преговори са ММФ-ом они неће моћи да одлучују о захтевима просветних радника.

У међувремену штрајк се наставља, а број школа чланица Форума београдских гимназија у којима звони на 30 минута се у току данашњег дана повећао. У школама у којима не звони на 30 минута наставници који штрајкују напуштају час након 30 минута.

 

Top