Home >> ПКУ,Синдикат,Штрајк >> Београдске школе, пробудите се!

Покажите министру да нисте ви одговорни за његов посао! Немате право да посматрате друге колеге како се боре за вас!

 

Штрајк у школама Србије траје два и по месеца, а не назире му се крај. Последњи преговори са Министарством просвете су пропали због уцене министра просвете др Срђана Вербића, који није хтео да потпише посебан колективни уговор за основно и средње образовање. Уместо тога, он је тражио обуставу штрајка и оптужио синдикате да немају разумевања за стање у држави и за ученике. Притом, заборавио је да је он искључиви кривац због тога што нови колективни уговор није раније потписан и што су просветни радници тренутно остали без заштите својих права.

То је изазвало револт просветних радника у целој Србији и штрајк је задржао свој обим, а у неким подручјима се и проширио.

Међутим, приметно је да у Београду мањи број школа у штрајку него раније. У Београду је штрајк стабилизован у 13 београдсих гимназија и 23 средње стручне школе (или на нивоу преко 50%), али се у основним школама осећа замор и неке су изашле из штрајка, тако да је број београдских основних школа у штрајку око 60 (око 30%)

Укупан број школа у Београду је 270, а у штрајку је укупно 96 школа, или 35%.

ФБГ позива школе у Београду „да се пробуде“, јер немају право на то да само посматрају како се друге колеге боре за њих и уместо њих.

One Comment

  1. Драгољуб каже:

    Одустати од штрајка означава крај сваке побуне против безакоња којим се служи ово Министарство и Влада ове државе…Србије?То више нико не зна.Ко потпише, е па тај је корумпиран, превазиђен, државни чиновник, мртва душа. Од таквих не зависи штрајк. Сменићемо их.

Top