Home >> Синдикат >> Београд – „меки трбух“ УСПРС-а

У време конфликта између ФБГ-а и УСПРС-а, главни камен спотицања и константни узрок продубљивања конфликта је било игнорисање дописа, захтева и других докумената које је УСПРС добијала од ФБГ-а. Та опструкција и изигравање Статута, у то време вршена од стране тадашњег председника УСПРС-а, показала се толико „делотворном“ да и садашњи председник спроводи такво понашање УСПРС-а. Тако је годинама стваран „меки трбух УСПРС-а“ (метафора за Београд –  измишљотина садашњег председника УСПРС-а коју он годинама понавља диљем Србије, омаловажавајући и вређајући тиме све наставнике Београда).

Последице: ФБГ није више у УСПРС-у, СПРВ је изашао из истих разлога, а поставља се питање ко ће пре бити следећи . Електротехничка школа „Никола Тесла“ из Београда (једна од највећих школа у УСПРС-у) већ има одлуку о иступању из УСПРС-а. Област УСПРС „Центар“ је пре два месеца одложила такву одлуку до даљег, мада је Главни одбор већином био за излазак. ФССШБ такође чека објашњење око потпуно нелегалног искључења његовог председника из УСПРС-а.

Сви су послали званичне дописе УСПРС-у, а у складу са Статутом – и „Тесла“, и ФССШБ, и УСПРС „Центар“. Одговори не стижу.

Преносимо чланак са сајта ФССШБ-а, који сведочи о томе:

Синдикат ЕТШ „Никола Тесла“ упутио је Захтев Статутарном одбору за питања и жалбе и Главном одбору УСПРС за преиспитивање легитимности и легалности председника УСПРС. Од тада су прошла два месеца, а одговора нема. Са овим захтевом није упознат ГО УСПРС, а шта се догађа са Статутарним одбором то је непознаница.

Top