Home >> ПКУ,Синдикат >> Београд: Директори и даље неће да пријаве своје замене

  • Форум
  • Коментари су искључени на Београд: Директори и даље неће да пријаве своје замене

joksimovic

 

Трећи састанак  Радне подгрупе за Београд

 
 
Трећи састанак  Радне подгрупе за праћење ангажовања запослених у установама образовања и васпитања одржан је у понедељак 05. 10. 2015. године.

Прва информација односила се на инспекцијске надзоре у школама у којима су пријављене неправилности на састанку Радне подгрупе одржаном у септембру. Неки директори су се, пред инспекцијске надзоре, „сетили да ипак имају неко слободно радно место“, па су проширивали листе слободних радних места и исправљали оно што су „забрљали“. Извештаје са инспекцијских надзора нисмо добили овај пут… очекујемо их на следећем састанку.

На другом састанку Школске управе Београд  добили смо информацију да је 156 директора школа са територије града Београда  одбило да достави информацију који им је по реду мандат руковођења школом, као и да пријаве своја радна места као слободна. Представници репрезентативних синдиката су тражили да се против таквих покрену дисциплински поступци, али је речено да ће се према свима поступити исто у целој Републици Србији. Како? Не знамо. Данас смо обавештени  да се према поменутим директорима ништа није предузело. Директор сваке друге школе у овом граду ради шта хоће и како хоће.Непријављивање слободних радних места онемогућава запослене са листа технолошких вишкова  да остваре своја права на начин дефинисан Посебним колективним уговором за запослене у основним и средњим школама и домовима ученика.

На данашњем састанку договорено је да се провери колико је запослених са  100% норме остало нераспоређено и зашто, као и да се у још неколико београдских школа упуте просветне инспекције.

Сњежана Павловић, члан Радне подгрупе испред СРПС а

 

Top