Home >> Друштво,Образовање,Синдикат,Штрајк >> Баш њу брига за налог Повереника

Шта се дешава са видео-надзирањем наставника у Четрнаестој

Баш њу брига за налог Повереника

 

Директорка Четрнаесте београдске гимназије већ два месеца не извршава налог Повереника за информације од јавног значаја и заштиту података о личности

 

Поред штрајка упозорења у 14. Гимназији, Форум београдских гимназија је горњој служби пријавио случај незаконитог видео надзора професора и ученика на часовима, а Служба Повереника је још 18. Марта 2014. реаговала и наложила директорки 14. гимназије Марији Милетић да уклони видео надзор са часова. Директорка не само да то није учинила, већ све време сакрива да је примила овај докуменат, од родитеља, наставника и Школског одбора.

Повереник је утврдио да је праћење наставних часова незаконито и да није у функцији безбедности ученика, јер је на часовима безбедност неспорна, чиме се елиминише потреба за вршењем сталног видео надзора. Такође, утврдио је да је директорка школе повредила одредбе чл. 8 тач. 7 ЗЗПЛ, због чега је Повереник, на основу чл. 56. Став 1. ЗЗПЛ изрекао упозорење 14. београдској гимназији о датој неправилности.

Повереник је такође издао обавезу да је о предузетим мерама школа дужна да га у року од 15 дана обавести.

Међутим, бахатост поменуте директорке нема граница. То она не би могла да ради да нема подршку “неких структура“, а иза тога увек стоји политика.

Када Форум београдских гимназија реагује на погубно мешање политике у рад образовних установа, онда управо мисли на овакве случајеве, у којима директору школе „нико ништа не може“. Цена овакве владавине је незаконит упис ученика, незаконито запошљавање земљака, прескупе екскурзије и матурске вечери, и т.д.

2Comments

  1. Mama каже:

    Ko kaze da je bezbednost ucenika nesporna na casovima kad se zna kako se profesori obracaju ucenicima. Molim gospodina da posalje prosvetnu inspekciju pocetkom naredne godine u pomenutu skolu i utvrdi kako rade pojedini profesori kojima kamere smetaju

    • admin каже:

      Како се професори обраћају? Зашто не напишете? Мислите ли да директорка 14. не би покренула дисциплински поступак против наших колега, да сме? Не сме, јер нема основа и зна да бисмо ми реаговали, као што и реагујемо. Ако мислите да постоји основ, зашто Ви не напишете пријаву инспекцији? Па Ви сте Мама?!

Top