Home >> Друштво >> Арсенијевић узвраћа ударац

Арсенијевић узвраћа ударац

Коментар ФБГ: ово више није за нормалне људе! ФБГ (као и многи други) има поуздана сазнања да Небојша Арсенијевић, све време током своје „научничке“ каријере, нема чак ни један и по самосталан и релевантан научни рад. О корупцији, у коју је уплетен, такође нема спора. Али, да СЕНАТ једног универзитета „једногласно подржи“ преваранта? Да ли министар просвете сме да размишља о увођењу привремених мера у Универзитет у Крагујевцу?  


„Бета“:

Сенат крагујевачког универзитета једногласно подржао Арсенијевића за нови мандат

О коначном избору одлучује Савет Универзитета

КРАГУЈЕВАЦ – Сенат крагујевачког Универзитета данас је једногласно подржао кандидатуру садашњег ректора и редовног професора Факултета медицинских наука у том граду Небојшу Арсенијевића за нови ректорски мандат. Арсенијевића, који је био једини предложени кандидат, подржало је свих 29 чланова Сената.

Актуелног ректора су за нови мандат предложила Научно-наставна већа 10 од укупно 12 факултета, док два нису поднела предлог.

Сенат ће свој предлог кандидата за ректора упутити Савету Универзитета који треба да одлучи о коначном избору.

По сазнањима агенције Бета у Ректорату крагујевачког Универзитета, Савет би најкасније до 7. марта требало да закаже седницу на којој ће се гласати о предложеном кандидату за ректора.

Медији су раније Арсенијевићу приписали бахато понашање и махинације, рођачко запошљавање, да је „средио” сину да упише докторске студије и пре него што је завршио основне и запослио га на Факултету медицинских наука, као и да је Агенција за борбу против корупције предложила његово разрешење. Савет Универзитета у Крагујевцу 6. фебруара једногласно је одлучио да не разматра препоруку Агенције за борбу против корупције за разрешење с јавне функције Арсенијевића и одлучио да не поништи исправу његовог сина Александра о стеченом научно-наставном звању, иако је инспекција Министарства просвете утврдила да је његов докторат незаконит. Савет је одлучио да препорука за разрешење ректора неће бити разматрана док се не донесе одлука о жалби, поднета Агенцији за борбу против корупције и не достави Савету као надлежном органу.

Top