Home >> Образовање,Реформа,Синдикат >> Апел ФБГ: ПРОНАЂИМО ДОКАЗЕ!

Апел ФБГ: ПРОНАЂИМО ДОКАЗЕ!

 

Поштоване колеге, ученици и родитељи,

 

Помозимо Министарству просвете!

 

 

Пронађимо доказе да је и матурски испит из српског језика „процурео“!

 

Пријаве слати на адресу:

 

forumbg@orion.rs  ,

 

или директно на facebook профил Форума београдских гимназија.

/ Послати неку одредницу – име, презиме, функцију (родитељ, наставник, директор, ученик, грађанин…) /

 

Форум београдских гимназија

 

позива јавност

 

да помогне у разрешавању дилеме да ли је матурски испит из српског језика за основце „проваљен“ и да ли је доспео до ученика пре испита.

Говорећи о овој појави, министар просвете је у више наврата изјавио да не постоје поуздани докази да је до овога дошло, па је отворено позвао све оне који имају одговарајућа сазнања и доказе да их доставе Министарству просвете.

 

Смена министра?

 

Будући да је више институција тражило смену министра просвете, а да је његов став да ће исту поднети само уколико се утврде чињенице да је и овај испит из српског језика нерегуларан, Форум београдских гимназија, који је међу првима затражио министрову оставку, упућује

 

апел

 

свима онима који имају било какво сазнање о појављивању тестова из српског језика пре почетка матурског испита, да о томе обавесте на следећу адресу:

 

forumbg@orion.rs ,

 

или директно на facebook профил Форума београдских гимназија.

Све ваше дојаве проследићемо Министарству просвете како би сви заједно допринели да Министарство просвете утврди да ли је матурски испит за осмаке био регуларан, а ако није да оно, на основу доказа, предузме одговарајуће мере.

One Comment

  1. Vesna каже:

    Поштоване колеге,
    зар је потребно више доказа од свега што смо јавно видели у медијима? Очигледно неће да их виде, колико год се ми трудили да им доставимо материјалне доказе. Поставља се питање зашто сву децу изражавамо у виду процената и неког просека и какво нам је то мерило? Празне сале, на полагању испита из српског језика, након 45 минута, нису одраз брзоплетости ученика. Остали су најбољи ђаци, вредно и поштено да раде до самог краја,под огромним стресом због сазнања да су остали ученици имали решења теста.Зашто се не направи анализа, колико је вуковаца подбацило на тесту из српског јеѕика, и који ученици имају неочекивано велики број бодова? Брука и неправда! Опет ћемо дозволити да нам најлошији ђаци, најбоље пролазе!? Зар није довољно што им на сваком Већу поклањамо много више времена, него оним које треба хвалити и наградити, што нам је лакше да „поклонимо“ 2, него 5? И сада ћемо доѕволити да нам вуковци плачу за сваки иѕгубљини бод и због повећања просека не упишу гимназију коју желе.
    Професор и родитељ 2 матуранта

Top