Home >> Друштво,Синдикат >> Афера географија

И шефица синдиката у афери „Географија“

Учитељица у ОШ „Вожд Карађорђе“ знала за мућку и да је директор Перић примио мито. После њега постала в. д. Директора
Полиција је у четвртак поднела кривичну пријаву и против учитељице ОШ „Вожд Карађорђе“ због сумње да је знала да је директор школе Славиша Перић, ухапшен пре два дана, примио мито од 1.500 евра да запосли наставника географије, каже наш извор у полицији.

– Перић се поверио учитељици Гордани Д. да је узео 1.500 евра да запосли наставницу. Учитељица, која је уједно и председник синдиката и члан школског одбора, прећутала је сазнање о миту. Перић је након спорног конкурса у јулу, поднео оставку на место директора, јер је требало да добије ново намештење. На његово место, као вршилац дужности, постављена је управо учитељица Гордана Д., кажу у полицији.
У „афери географија“, подсећамо, ухапшен је и потпуковник Нермин Јусуфовић, начелник Одељења за статус Управе за кадрове Министарства одбране који је директору школе платио за радно место своје пасторке. Потпуковник се у полицији бранио ћутањем, док је сада бивши директор школе и одборник Скупштине града из УРС, све признао, и чак полицији предао „кусур“ од 850 евра који није потрошио.

Полиција је у истрази сазнала да је школски одбор донео одлуку да се на место наставника географије, од пет кандидата који су ушли у ужи избор након конкурса, и прошли тестирање у Националној служби запошљавања, прими Весна М. Ухапшени директор је искористио дискреционо право и запослио потпуковникову пасторку.

Top