Home >> Синдикат >> Трбовић: Синдикати ће изнети минималне захтеве

20. август 2012. | 00:02 | Извор: РТВ

НОВИ САД –

Свесни тешке ситуације у држави али и свог незавидног положаја, просветари ће у среду у подне на заказаном састанку у Влади Србије изнети минималне захтеве, најавио је председник Синдиката просветних радника Војводине Милан Трбовић гостујући у Војвођанском дневнику РТВ-а.

...

„Тражићемо повећање коефицијента за разредне старешине, од четири на седам одсто, да се у основним школама за наставнике повећа коефицијент за један одсто за свако дете са посебним потребама у одељењу у ком ради наставник и да се у специјалним школама повећа коефицијент наставника са 10 на 15 одсто у односу на школе где се одвија редовна настава“, рекао је Трбовић.

Он је додао да је Синдикат просветних радника Војводине спреман на стрпљење, да ученици неће трпети, те да ће школска година почети на време.

9Comments

 1. професор каже:

  Ми смо (СПРВ) бригу пребринули 3. децембра прошле године кад смо изашли из Уније. Нисмо закључили да је Унија лоша, већ смо закључили да је воде појединци који то не заслужују. И на крају.
  Не водимо ми бригу о Унији, већ ви о СПРВ. Погледјте горе и видећете да су у питању коментари на изјаву председника СПРВ.

  Умало да заборавим. То што Унија има 25 000 чланова не значи много. Данас су на протесту били, изгледа, само чланови Главног одбора Уније. Убудуће, позовите и многобројне чланове да вам се придруже, „јер нема ко други“.

  • гром каже:

   Ружно! и са ове и са оне стране. истина се може саопштавати и лепше! Потрудимо се! да не радимо на сопствену штету; да земљу роговима себи за врат не бацамо,а све мислећи…

 2. Milan каже:

  Некако су та иступања дошла у исто време (и приступања СРПС-у)… То је у реду, по мени… Људи су проценили, демократски изабрали, закључили да је Унија лоша, да води прорежимску политику, одабрали су праву страну, праве борце ( Хаџију и Брајковића) и сад би ваљало распаднуту Унију оставити на миру… Чујем да је Бранислав Павловић охрабрен и тражи да се Унији преиспита репрезентативност… Ето, да га обавестим а и све остале, УСПРС има 25 чланова ГО, а зна се како се улази у ГО Уније (услов 1000 чланова)… Не брините, професоре, Унијине бриге, сами ћемо…

 3. admin каже:

  ФБГ је из Уније иступио у фебруару 2012. Пре њега, иступио је СПРВ.

 4. професор каже:

  Видим да и ФБГ уступа из Уније. Да ли је могуће да се Унија распада?

 5. Milan каже:

  Pa nisam nesto primetio Trbovica na pregovorima… Bas ce Brajkovic i Hadzija njega da puste…

 6. професор каже:

  Зар ви још нисте преболели одлазак СПРВ ?

  • гром каже:

   Све ће бити не исто, него и горе! Али смо ваљда нешто и сами залужни за срећу која нас је снашла.

 7. Унијата каже:

  Лепо је говорио када гледа у папир на столу. Иначе, као да га је Обрадовић послао да објасни како је тешко стање, и да нема пара за просвету. Најбоље је оно: „Ми ћемо врло енергично изаћи пред министра“.

Top