Home >> ПКУ,Синдикат,Штрајк >> Светосавска академија под ведрим небом

Велики скуп просветних радника на Тргу републике у Београду

 

Светосавска академија под ведрим небом

 

Четири синдиката просвете позивају своје чланство на велики светосавски догађај

 

На Светога Саву 27. јануара, у време одржавања званичне Светосавске академије у организацији Министарства просвете , и на истом месту (испред Народног позоришта), синдикати просвете окупиће неколико хиљада својих колега из Београда и свих делова Србије, на величанствен скуп под називом „Светосавска академија под ведрим небом“.

Неколико сати раније, из разних места Србије колеге из унутрашњости кренуће у Светосавску шетњу ка Београду. На трасама и на одређеним тачкама (Панчевачки мост, Мостар, Бранков мост и Аутокоманда) прикључиће им се и колеге из београдских школа. Прво зборно место је плато испред Светосавског храма, одакле ће се Светосавска шетња наставити преко Славије и Теразија до Трга Републике.

Детаљан план и сатница биће објављени до петка увече.

Синдикати ће овим скупом својим суграђанима и јавности на још један, симболичан начин, упознати са разлозима који су нашу просвету довели до најнижих грана, наставничку професију до бесмисла, а просветне раднике до руба сиромаштва. Пошто нам ништа више и нико више не може помоћи, обратићемо се нашем светитељу и просветитељу, то нам је једино и преостало!

2Comments

  1. pobesnela nastavnica каже:

    Ako je tacno sto je objavljeno na sajtu jednog drugogo sindikata da samo 75% iz budzeta prosvete ide na plate a ostalo na raznorazne gluposti……treba objaviti ne samo ovako interno vec predociti svima u Srbiji da se vidi kako se trose stvari ici od skole do skole i ukazati zaposlenim da ih njihovo ministarstvo godinama krade. Ovo je sramota. Totalna obustava pod hitno i ne dozvoliti da se odrzi lazna predstava ministra prosvete u narodnom pozoristu. Verujem da ovakva situacija nije samo u ministarstvu obrazovanja. Pa ovo je opsta kradja. Toliko sam iznervirana da nemam reci koje bi mogle da opisu trenutni bes. Pljunula bih svakog ko mi pomene stednju. Sramota sta nam rade

Top