Home >> Образовање >> ЗУОВ за 15 дана прегледао и одобрио 103 дигитална уџбеника

  • Форум
  • Коментари су искључени на ЗУОВ за 15 дана прегледао и одобрио 103 дигитална уџбеника
ЗУОВ за 15 дана прегледао и одобрио 103 дигитална уџбеника

Пред учитељима и наставницима који ће ученике првог и петог разреда од 1. септембра учити према потпуно измењеном плану и програму ових дана се нашло 286 нових уџбеника.

Како појашњава Дејана Милијић Субић, руководилац Центра за развој програма и уџбеника Завода за унапређивање образовања и васпитања, пред ученицима ће се први пут  наћи и 103 дигитална уџбеника. Њих су стручњаци ЗУОВ-а прегледали и одобрили за само пола месеца, а у оквиру пројекта „Дигиталне учионице”, који је покренуло Министарство просвете и користиће се у две хиљаде учионица у Србији.

Рокови су били краћи него икада. Успели смо и да пошаљемо примедбе издавачима које неправилности у уџбеницима треба да отклоне, али нисмо добили повратне информације да ли су то и учинили. Са дигиталним издањима неће бити проблема јер их је лако мењати, а надамо се да су наше стручне примедбе уважене и да је све што треба промењено у штампаним издањима – истакла је Дејана Милијић Субић.

Наставницима је остало пола месеца да дају коначну реч шта ће од понуђених издања користити у настави и то саопште родитељима, који морају бити спремни да одреше новчанике за своје прваке и петаке. У петом разреду понуђене књиге користиће за 12 предмета, плус четири изборна (од којих бирају два), а у првом на седам, уз два изборна (од којих бирају један).

Извор: Политика

Top