Home >> Друштво,Реформа >> За дуално образовање заинтересовано (???) 2000 компанија (???)

  • Коментари су искључени на За дуално образовање заинтересовано (???) 2000 компанија (???)
За дуално образовање заинтересовано (???) 2000 компанија (???)

Коментар ФБГ: Министар призива духове! Наиме, Дух младости обилази Србију и до сада је призвао 2000 компанија које су спремне да учествују у дуалном образовању!

Да ли је стварно 2000 компанија заинтересовано за дуално образовање? Баш бисмо волели да министар објави списак ових 2000 компанија и документе који поткрепљују ову његову тврдњу. 


Планира се учешће око 3.500 ученика

За систем дуалног образовања заинтересовано је око 2.000 компанија, а око 3.500 ђака планирано је да учествује у неком виду дуалног образовања, изјавио је министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић у Сремској Митровици.

Он је на отварању Каравана „Дух младости” истакао значај увођења новог модела дуалног образовања:

„Ово је већ шести град ове сезоне у коме Караван Дух младости наставља свој пут кроз целу Србију са јасним порукама”, рекао је Шарчевић.

Истакао је да су Митровица и Срем развијене регије и добар пример симбиозе привреде и образовања.

Присутнима се обратила директорка Фондације Универекспорт Оливера Ћирковић истакавши да је компанија Универекспорт већ 27 година део домаћег тржишта и да активно учествује у друштвено-одговорном пословању.

„У Министарству просвете смо пронашли изузетног партнера односно препознали смо пројекте којима можемо да се придружимо и у које верујемо. Први од њих је дуално образовање. Оно што морам да признам јесте да су сва досадашња искуства позитивна и да ћемо и убудуће подржавати овакве пројекте. Јер, циљ свега јесу деца, а опет онај крајњи циљ јесте знање, јер је то једина категорија која се давањем увећава”, рекла је.

Велико задовољство што је Караван „Дух младости” у Сремској Митровици, у граду који је препознао значај дуалног образовања, изразио је и градоначелник Владимир Санадер.

„Град ће и даље бити партнер у овом пројекту и са радошћу очекујемо закон о дуалном образовању. Мислимо да ће кроз тај оквир све ствари доћи на своје место и да ћемо коначно моћи да кренемо у бољу будућност за све наше ђаке и студенте, који ће након завршетка својих школа и студија моћи да нађу запослење у граду поред Саве, у Сремској Митровици”, навео је градоначелник.

Организована је и панел дискусија на тему дуалног и предузетничког образовања на којој су говорили саветница министра за дуално образовање, Габријела Грујић, помоћник министра за средње образовање и образовање одраслих, Александар Пајић, директорка људских ресурса „Фондације Универекспорт”, Наташа Вукоје, као и представници компанија „Тодебо”, „Митрос”, „Дадекс” и „Хајлекс”.

Такође, учествовале су и Прехрамбено-шумарска и хемијска школа и Техничка школа „Никола Тесла” из Сремске Митровице и Мачванска средња школа из Бољевца.

Манифестацији су присуствовали директор „Ђенерали осигурања” Бошко Петровић и председник борда директора омладинске организације „Спирит оф Јут” Милош Обрадовић.

Најмлађи су имали прилику да се опробају у фудбалу, одбојци на песку и баскету 3х3, као и да учествују у акцији „Згиб зона” у којој град који уради највише згибова осваја реновирање дечијег парка или спортског игралишта по жељи.

(Политика)

Top