Home >> Друштво >> Вучић отворио нову фискултурну салу у Грабовцу, играо стони тенис с учеником

  • Коментари су искључени на Вучић отворио нову фискултурну салу у Грабовцу, играо стони тенис с учеником
Вучић отворио нову фискултурну салу у Грабовцу, играо стони тенис с учеником

Коментар ФБГ: Свака фискултурна сала добро дође, али овај стони тенис нам личи на „свечано отварање“ семафора у Краљеву, или „свечано отварање“ школске ограде у Ковину. Јад и беда српског образовања!

Премијер Србије Александар Вучић присуствовао је данас отварању новоизграђене фискултурне сале у Основној школи „Грабовац“ код Обреновца.

Вучића је у сали површине 800 метара квадратних, а висине 8,5 метара, дочекао велики број деце, од којих је један дечак имао прилику да са премијером одигра партију стоног тениса.

– Наш посао је да водимо бригу о деци, да им створимо прилику да живе боље и спремни смо да улажемо још много новца у Обреновац како би постао једнако модеран као делови центра Београда – поручио је премијер.

vucic-reket

Вучић је рекао да је посао државе да води бригу о деци и да им створи прилику да живе боље.
– Овде се од 1976. године чека на овакву салу и зато сам срећан што после 40 година Грабовац добија салу, што извођач није каснио – рекао је Вучић и додао да је уверен да ће моћи још много тога да се направи, јер ће, како је рекао, бити новца све више, пошто се не баца, већ се улаже у оно што је важно.

– “И биће га још више, захваљујући грађанима који су били трпељиви и веровали у политику одговорности и дисциплине. И зато сам уверен да ћемо у будућности моћи много тога да направимо – рекао је Вучић.

Он је додао да је сала у Грабовцу, у коју је држава уложила 51 милион динара, један од најлепших објеката које је видео.

– “Најважније је да је сала пуна, јер без деце нема ничега. Када видим пуну салу, то ми је доказ да има будућности за Србију – рекао је Вучић.

У посету Основној школи „Грабовац“ са премијером су дошли и министри просвете и спорта Младен Шарчевић и Вања Удовичић, градоначелник Београда Синиша Мали, председник општине Обреновац Мирослав Чучковић и директор ЕПС-а Милорад Грчић.

mali-basket

Сала је опремљена за све спортске активности и ученици више неће имати часове физичког у импровизованим учионицама. Изградњу фискултурне сале у Грабовцу је финансирао Град Београд, а радови су коштали око 50 милиона динара. Вучић је почетком јула ове године присуствовао полагању камена темељца за изградњу фискултурне сале у тој школи.

Сала има приземни део и галерију у којој је предвиђен простор за столове за стони тенис, гледаоце, санитарни чвор, туш кабине, свлачионице.

mali-udovicicОсновна школа је почела с радом 1976. године и похађају је ученици распоређени у 30 одељења са убске територије, из села Милорци и Јошева, а некада и из Лончаника и Црвене Јабуке. Школу похађа велики број деце ромске националности, а у њој је запослено 72 наставника, службеника и техничког особља.

Камен темељац су положили градоначелник Београда Синиша Мали и председник општине Обреновац Мирослав Чучковић.

(Блиц)

Top