Home >> Образовање,ПКУ,Синдикат,Штрајк >> Вучић „одрадио“ синдикате просвете

vucic-sojic-790x712

 

Састанак четири синдиката просвете са премијером Вучићем

 

Вучић „одрадио“ синдикате просвете

 

Данас је одржан састанак премијера Вучића са синдикатима просвете. Овај састанак је иницирао сам премијер и синдикати су очекивали да ће на састанку бити разматрана проблематика зарада у образовању.

Уместо тога, синдикати су од стране премијера Вучића обавештени да је Влада одлучила да запосленима у просвети исплати једнократну помоћ у износу од 6.000 динара.

Пре скоро годину дана, Влада је синдикатима нудила и већи износ и синдикати су то одбили, будући да су били у штрајку и да је та понуда условљавала прекид штрајка. Данас, када синдикати нису у штрајку, ова понуда премијера Вучића може се сматрати једностраним чином о коме се синдикати ништа не питају и немају шта да преговарају. Другим речима – уплати кад већ хоћеш!

Али, сви проблеми у образовању остају и не могу се пребрисати овом минорном понудом.

Овакав став Владе и премијера још једном говори о катастрофалном односу државе према српском образовању. Још трагичније, намеће се утисак да је премијер данас „одрадио“ синдикате просвете у духу јефтиног маркетинга.

4Comments

 1. Pele каже:

  Sramota………………….

 2. Marija каже:

  E baš ih je odradio. Svaka čast za komentar.

 3. Margareta каже:

  Sramno. Nadam se da su mu se zahvalili na brizi.

 4. vi каже:

  Slušam kolege svoje ovih dana, svi pozitivni…, misle uplatiće neki pristojan iznos, taman da „pokrpe“ rupe u kućnom budžetu…
  Žao mi je bilo da im kažem bilo šta… a mislio sam da im pomenem 5-6 hiljada…

  Treba otići odavde definitivno!

Top