Home >> ПКУ,Синдикат,Штрајк >> Вечерас је штрајковао и Свети Сава

 

Хвала свим учесницима!

 

У Београду је данас одржана протестна шетња просветних радника Србије, у организацији четири синдиката просвете. Од Светосавског храма до Трга Републике колона од 2.000 професора, по изразито лошем времену, одржала је „јавни час“ јавности, у жељи да укаже на понижавајући положај просвете. На Тргу Републике прослављен је Свети Сава, а говорили су професори из разних градова Србије. Штрајк просветара је „у трећем месецу“ и не назире му се крај.

6Comments

 1. Никола каже:

  Слажем се са админом. Било нас је мислим и преко 3000, али не знам зашто је брзо дошло до разилажења. Зашто би сумњали у ФБГ и Сокића. Моје колега и ја из Зрењанина смо се својим очима уверили да је на тргу дошло до наглог осипања. И то је једина слаба тачка овог величанственог догађаја.

 2. саша, проф. каже:

  И ја се захваљујем свим учесницима, колегама као и синдикатима просвете, посебно господину Сокићу.

 3. pedagog gimnazije каже:

  SVAKA CAST KOLEGAMA I SINDIKATIMA NA BROJNOSTI, SAMO TREBA ISTRAJATI DO KRAJA I OVU B…U IZ MINISTARSTVA NAJURITI

 4. profesor каже:

  Gospodine,sigurno Vam dioptrija nije dobra!Na Svetosavskoj setnji,bila sam prisutna,obzirom da sam prirodnjak,tvrdim da je ,samo u setnji,bilo PREKO TRI HILjADE LjUDI!MOLIM VAS ,NE OBMANjUJTE NAS,NE TERAJTE NAS DA SUMNjAMO U VAS I NE NIPODASTAVAJTE KOLEGE,KOJI SU SVOJE NEZADOVOLjSTVO U DRUSTVU ,ISKAZALI SETNjOM.MOZEMO VAM SLOBODNO RECI ,SAMO,DA IH JE TESKA MUKA NATERALA,DA SVOJU SKOLSKU SLAVU ,ISKAZU SVOJE NEZADOVOLjSTVO.

  • admin каже:

   По мојој процени, током шетње било је близу 3.000, као што и Ви тврдите. Међутим, на Тргу је много њих напустило пре времена, па сам сматрао да је 2.000 коректна процена. Одакле Вам идеја да ФБГ обмањује?

 5. Roditelj каже:

  Cestitamo, istrajte u protestu, sve sto kazete u pravu ste, mnogo toga treba popraviti te je krajnje vreme da se neko time bavi, ovaj ili buduci ministar, neka se menjaju sve dok se ne pojavi neki koji hoce da se zaista bavi obrazovanjem

Top