Home >> Образовање >> Ученици били реални приликом попуњавања листа жеља

Прве анализе овогодишњег уписа у средње школе показују да је распоред квалитета овога пута уједначенији, а да су ученици и родитељи били реалнији приликом попуњавања листа жеља.

Како је рекао председник Форума београдских гимназија Миодраг Сокић, анализа још није коначна, али досадашњи показатељи говоре и да је већа контрола на малој матури ове године, допринела праведнијем распореду.

У Београду је Трећа београдска гимназија, као и ранијих година, уписала најбоље ђаке, где је најслабије рангирани за одељење француског језика имао чак 105,89 бодова.

Сви образовни профили ове гимназије: природно-математички, друштвено-језички смер и два одељења италијанског и француског језика, заузимају прва четири места на овогодишњој листи београдских гимназија.

Следе Девета гимназија, Четрнаеста, Земунска гимназија, Тринаеста, Четврта београдска гимназија, где је последњи уписани ученик имао 89,66 бодова.

Када је у питању распоред по средњим стручним школама, анализа Форума средњих стручних школа Београда показала је да је образовни профил администратор рачунарских мрежа – оглед у Електротехничкој школи „Никола Тесла“ најтраженији, где је било потребно минимално 94,50 бодова.

Ова школа је „претекла“ традиционално интересантну Фармацеутско- физиотерапеутску школу и смер фармацеутски техничар – оглед, за који је било потребно најмање 93,56 поена.

Следе Медицинска школа, Ваздухопловна академија, Средња туристичка школа.

У Београду су сва места попуњена у гимназијама, медицинским и правнобиротехничким школама.

Нераспоређени ученици данас попуњавају листу жеља, а упис се завршава 12. јула.

One Comment

  1. Lex каже:

    Meni deluje kao nadrealna vest da je 1200 ucenika ostalo nerasporedjeno, a da je u skolama ostalo 13.000 upraznjenih mesta. Kako je moguce da postoji tolika disproporcija, sta sa tim odeljenjima?

Top