Home >> Друштво,Образовање,Синдикат >> Тмушић „пао“ на уџбеницима

Коментар ФБГ: Вербић је сменио Тмушића због сукоба интереса, али га није сменио због корупције у просветним инспекцијама. Да ли то значи да ће инспекције радити по старом, као и до сада? ‘Ајмо сада на хрватску латиницу:

 

 

„KURIR“:

SINOVLJEV BIZNIS GA KOŠTAO FUNKCIJE

 

Verbić smenio načelnika Tmušića

 

On je smenjen zbog privatnog biznisa s distribucijom udžbenika koji je vodio njegov sin

BEOGRAD – Velimir Tmušić, načelnik Odeljenja za inspekcijske poslove u ustanovama predškolskog, osnovnog, srednjeg i visokog obrazovanja, smenjen je sa te funkcije.

Kako saznajemo, Tmušića je smenio ministar prosvete Srđan Verbić, i to najpre zbog privatnog biznisa s distribucijom udžbenika koji je vodio Tmušićev sin, a što je u sukobu interesa. Tmušić juče nije bio dostupan za komentar, kao ni ministar Verbić, a izMinistarstva prosvete su nam potvrdili da on više ne radi na poziciji načelnika.

– Zbog potrebe posla prešao je na drugo radno mesto. Od 3. septembra on radi na poslovima samostalnog savetnika za unapređenje opšteg i umetničkog obrazovanja u sektoru uprave za stručno – pedagoški nadzor – kažu iz Ministarstva.

One Comment

  1. gabrijela каже:

    Sve ce ostati isto sve dok je Zoran Kostic siva eminencija u ministarstvu. Pa on moze da pojede za dorucak ovog Verbica! Uklapao se u sve politike i klime uvek radeci za sebe. Prosle godine doktorirao na nekom provincijskom univerzitetu na strucnu temu iz biologije, a u struci nije decenijama.. Zasto se niko ne zainteresuje kad je od silnih putovanja, sa Zarkom, jankom i markom, stigao da doktorira? Da li je u pitanju pravi naucni rad ili mu se samo moze?

Top