Home >> Окружење >> Тајланд: 860.000 таблет рачунара за основце

Коментар ФБГ: Ово је врућ шамар свима онима који лажу пред изборе, свима онима који тврде да Европа нема алтернативу, свима онима који психологе проглашавају експертима за образовање и свима онима који годинама узалудно раде на реформи образовања!

Технолошка писменост од најранијег доба кључна за успешан раст и развој

Тајландске власти одобриле су куповину 860.000 таблет рачунара за ученике првих разреда основних школа, а уговор за продају добила је слабо позната кинеска компанија…

Тајландски министар информација Анудит Накорнтап данас је рекао да се нада да ће се уговор са кинеском компанијом „Shenzen Scope Scientific Development Company Ltd.“ потписати овог месеца како би таблет рачунари могли да стигну у школе пре почетка новог полугодишта у мају преноси AFP.

„Схензен Сцопе“ је понудио најнижу цијену у износу од 81 долара за сваки седмоинчни таблет, а у трци за добијање овог уговора нашле су се и чувене фирме Huawei, TCL и Haier.

Набавка таблет рачунара за све школарце било је једно од прошлогодишњих обећања у предизборној кампањи премијерке Шинаватре. И док се код нас воде расправе о ко зна чему, иновативне земље већ су одавно схватиле да је технолошка писменост од најранијег доба кључна за успешан раст и развој…

slobodnazona.info

Top