Home >> Синдикат,Штрајк >> Сви штрајкачи у Застава ИНПРО на инфузији

  • Коментари су искључени на Сви штрајкачи у Застава ИНПРО на инфузији
Сви штрајкачи у Застава ИНПРО на инфузији

Инвалиди рада од штрајка не одустају ни по цену живота

Сви инвалиди рада предузећа Застава ИНПРО, који од 11. октобра штрајкују глађу, због изнемоглости и тешког здравственог стања, од данас примају инфузију која их практично одржава у животу, рекао је председник Штрајкачког одбора Стеван Пушоња.

Према његовим речима, за данас најављена посета министра за рад, запошљавање и социјалну политику Александра Вулина је отказана и очекује се да ће он сутра разговарати са радницима који већ 15. дан штрајкују глађу.

У међувремену, штрајкачи су добили, још незваничну понуду, да сви иду на инвалидску комисију која ће утврдити степен њихове радне способности, на основу чега би добар део њих отишао у инвалидску пензију, а свима би био понуђен социјални програм са отпремнином од 200 евра по години радног стажа и биле би исплаћене заостале зараде и остала дуговања.

„Двоје радника су у најтежем здравственом стању, али не желе да зовемо Хитну помоћ“, рекао је јуче агенцији Бета председник Штрајкачког одбора Стеван Пушоња.

Он је додао да глађу штрајкује 21 од укупно 28 радника колико је почело протест, јер је неколико морало да одустане због изузетно тешког здравственог стања.

(Курир)

Top