Home >> Друштво >> Светска елита за будућност српских школа и ђака

  • Коментари су искључени на Светска елита за будућност српских школа и ђака
Светска елита за будућност српских школа и ђака

Фондација „Новак Ђоковић“ на добротворној вечери у Милану окупила око 400 званица

Добротворна вечера коју Фондација „Новак Ђоковић” организује у Милану окупила је око 400 званица Сфорцеско, а међу гостима били су и чувени модни креатор Ђорђо Армани, прослављени фудбалери Милана Паоло Малдини и Андреј Шевченко, уредница Вога Ана Винтур, тенисерка Серена Вилијамс, фудбалери Милана Паоло Малдини и Андреј Шевченко, српски кошаркаши Мирослав Радуљица и Милан Мачван, и бројна друга имена из света спорта, моде и шоубизниса. Посебну пажњу привукла је 11-годишња Зиа Илинг, која је отпевала песму коју је сама компоновала.

nole-i-armani

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић изјавио је да је веома срећан што се на хуманитарној аукцији у Милану, у организацији његове Фондације, окупио велики број људи спремних да помогни деци у Србији.

– Веома сам срећан што се у Милану окупило оволико људи који пружају подршку хуманитарном раду и желе да нам се придуже у нашој мисији. Фондација се труди да створи боље услове за одрастање малишана у Србији, желимо да их охрабримо и да им дамо крила да остваре своје снове. Уз помоћ све већег броја партнера, наша визија је да у нашој земљи свако место има вртић, да у сваком селу деца могу да похађају предшколске програме, да улажемо у едукацију васпитача и да сви заједно бринемо да малишани имају светлу будућност – рекао је Ђоковић и додао и да је подршка породице од кључне важности у раном развоју деце.

– Моја породица била је пуна љубави и разумевања према мени, давала ми је подршку и веровала у мој сан да ћу једног дана да заиграм тенис с најбољим играчима света. Данас, као једном младом оцу, мисија Фондације ми значи више него икада. Желим да омогућим да свако дете има што боље услове за образовање у периоду раног развоја, како би били у прилици да остваре своје снове, као што сам и ја урадио – поручио је Ђоковић.

Пред званице је изашла и Маријана Обрадовић, учитељица из сеоске школе у Кадиној Луци, места поред Љига, у којем учионице поново врве од деце, после низа година када је овај објекат био у јако запуштеном стању и претило му је гашење. А све то захваљујући Фондацији “Новак Ђоковић”.

– Од мале, неприметне сеоске учионице и травнатог дворишта, наша школа је прерасла у едукативни центар, место окупљања деце свих узраста, и то не само у време наставе. Као таква привукла је и децу која не би била видљива до обавезног предшколског програма. Родитељи, који су учествовали у реализацији пројекта, сад осећају школу као своју и активно се укључују у свакодневне активности, сада и сами креирајући нове садржаје и инфраструктуру. Тиме пројекат чине одрживим и живим – исприочала је она.

Директорка Фондације, Новакова супруга Јелена Ђоковић, захвалила се свима на подршци, најавивши да ће ће Фондација у овој години наставити с реализацијом започетих пројеката. Такође, представила је и специјално издање магазина “Оригинал”, на енглеском језику, где су обухваћени најзанимљивији интервјуи, репортаже и приче о српским уметницима, глумцима, научницима, предузетницима…

– Пројектима на којима радимо биће обухваћени и објекти у општинама које су биле погођене поплавама у току 2014. и 2016, а у плану је и адаптација простора у недовољно развијеним срединама, где ће бити отворене нове школице живота. Прикупљени новац биће уложен у реконструкцију и адаптацију предшколских и школских објеката, као и набавку неопходног намештаја и опреме намењене малишанима из 20 градова широм Србије – поручила је Јелена Ђоковић.

Надметали се за рекете великих тенисера и опрему Валентина Росија

Међу предметима за које су се надметали људи широм света, који су у прилици да издвоје новац у ову сврху, нашла се и бициклистичка тура с Вићенцом Нибалијем, шампионом “Тур де Франса” из 2014, посета тренингу ФК Милано у спортском центру Миланело, кошаркашка лопта с потписом Меџика Џонсона, рукавице и торба са потписом Себастијана Фетела, првака Формуле 1, два места у “Трусарди Скајбокс” ложи на неком од мечева Јувентуса, рекети Рафаела Надала, Серене Вилијамс, Фабија Фоњинија, Флавије Пенете, опрема Валентина Росија, славног мотоциклисте, вожња неког од најновијих модела аутомобила Ферари.

(„Дневник“)

Top