Home >> Образовање,Упис >> Шуваков: О „вечитим студентима“

Шуваков: О „вечитим студентима“

 

Шуваков: Вечити студенти могу да пређу на болоњски систем

 

Помоћник министра просвете, науке и технолошког развоја Милован Шуваков изјавио је да се „вечитим студентима“ не забрањује да студирају, већ да се укидају застарели студијски програми који нису акредитовани

 

Помоћник министра просвете, науке и технолошког развоја Милован Шуваков изјавио је данас да се „вечитим студентима“ не забрањује да студирају, већ да се укидају застарели студијски програми који нису акредитовани, а ти мерама биће погођено око два одсто студената.

„Студената има 250.000, од тога је можда два одсто погођено овим мерама. Не можемо мењати закон сваки пут када то одговара некој интересној групи и питање је да ли је то добро за квалитет образовања“ рекао је Шуваков.

Он је, гостујући на Радио-телевизији Србије, рекао да ће и после 30. септембра „вечити студенти“ моћи да упишу неки од сродних, али акредитованих програма, по болоњском систему, где ће им факултети признавати раније положене испите.

Шуваков је најавио и да ће почетком наредне школске године бити направљен и регистар наставника у високом образовању, који ће попуњавати и приватни и државни факултети.

Студенти који су факултет уписали пре 2006. године, према закону, морају да дипломирају до 30. септембра ове године.

(„Новости“)

 

Top