Home >> Друштво,Образовање,Синдикат,Упис >> СОС: Зашто је позван само ФБГ

Коментар ФБГ: Председник ФБГ се одазвао позиву Скупштинског одбора за  образовање, науку, технолошки развој и информатичко друштво, али је оштро приговорио зашто на седницу нису позвани репрезентативни синдикати. Одбио је да се изјашњава о одговорности министра просвете, јер међу присутнима није било ни представника многих странака. Оштро је критиковао начин реализације завршног испита. 

Иако је свима одавно јасно да је улога СОС-а, као „водећег синдиката просвете у Србији“ сведена на непримерене иступе његовог председника, ипак је тај председник овога пута у праву:

 

 

 

Инфо СОС Број:75/13 Београд, 26. јуна 2013. Народна скупштина Републике Србије Председнику Одбора за образовање, науку, технолошки развој и информатичко друштво Др Миодрагу Стојковићу Поштовани, Синдикат образовања Србије са жаљењем констатује да, од када сте Ви председник овога Одбора, ниједном нисмо позвани на седницу Одбора, иако смо највећи синдикат просветних радника у Републици Србији и заступамо запослене у свим делатностима образовања – од предшколског до високошколског. Репрезентативни смо синдикат за све ове делатности и једини синдикат који је репрезентативан за све области образовања. Ваш претходник др Зоран Шами нас је уредно позивао на седнице Одбора, као и остале репрезентативне синдикате. Ви сте очигледно кренули другим путем. Већ сте имали састанак са групом нерепрезентативних синдиката, вероватно по њиховом захтеву. На јучерашњој седници Одбора, на којој је тема била скандал око мале матуре, био је присутан Миодраг Сокић, председник Форума београдских гимназија. Овај синдикат, који има највише око 500 чланова није репрезентативан ни на нивоу Београда, а камоли на нивоу Србије. Уколико сте имали намеру да чујете шта синдикате мисле, требали сте да позовете представнике репрезентативних синдиката, а не некога који Вама можда због неких разлога више одговара. С озбиром на то да је проблем мале матуре веома ескалирао у јавности, требали сте да чујете представнике запослених, који по Закону о раду на то имају право. Волео бих да нам одговорите о разлозима непозивања и игнорисања највећег просветног синдиката у Србији.                                                                                                                                                                               Председник Синдиката образовања Србије                                                                     Бранислав Павловић

3Comments

 1. гром каже:

  А деца су украс света!

 2. ева каже:

  Ne treba ni da vas pozivaju, zato sto sti vi interesna grupa koja se bori samo za sebe same

  • admin каже:

   ИНТЕРЕСНА ГРУПА? Да ли сте свесни реченице коју сте изрекли?

Top