Home >> Образовање >> Школу у Миријеву инспекција посетила чак 22 пута

  • Коментари су искључени на Школу у Миријеву инспекција посетила чак 22 пута
Школу у Миријеву инспекција посетила чак 22 пута

Буџетска контрола града је два пута недељно у школи

Основну школу „Павле Савић“ у протекле три недеље посетило је више инспектора него што се у неким школама појаве за неколико година. Само од 5. децембра, од када је на функцији в. д. Ивана Боровац, у контроли су два пута били републички просветни инспектори, три пута њихове градске колеге, а буџетска контрола града је два пута недељно у школи.

Од јануара, кад министар Срђан Вербић није прихватио именовање Драгане Салопек у другом мандату, школа је чак 22 пута била „мета“ ванредних или редовних инспекцијских надзора, али без наложених мера. И док колектив школе и родитељи, који су се јављали нашој редакцији, сматрају да је у основи приче борба за фотељу смењене директорка Салопек, надлежни то демантују.

– Наша школа годину дана пролази кроз смишљено и инсценирано урушавање угледа, опструирање рада и омаловажавање запослених – каже Ивана Боровац, в. д. директора школе. – Инспекција је била пре две недеље, јуче поново са истим задатком, да провере законитост рада школе, а све по налогу блиских пријатеља бивше директорке, иначе, најближих сарадника министра просвете.

– Овога пута задатак је да се у школу уведе принудна управа – сматра в. д. директора. – Који су то пропусти који би довели до тако радикалних мера, а који нису пронађени у току 22 детаљна инспекцијска надзора?

Поводом дешавања у ОШ „Павле Савић“ у Министарству просвете наводе да се тензија подиже без разлога и да в. д. Ивана Боровац уопште није предмет инспекцијске контроле.

– Пријаве које су стигле односе се на рад бивше директорке Гордане Марковић и немају никакве везе са Иваном Боровац – кажу надлежни у Министарству просвете. – Није реч о анонимним пријавама, већ су их потписивали чланови Савета родитеља, школски одбори и представници Синдиката радника у просвети, који су и били у Министарству просвете.

Надлежни истичу да су неистините тврдње запослених да бивша директорка Драгана Салопек стоји иза посета инспекције школи и додају да би садашњем руководству требало да буде у интересу да се испита да ли је било неправилности у раду школе.

ПРОВЕРА 9. ЈАНУАРА

РЕПУБЛИЧКИ просветни инспектори јуче су поново посетили школу. Они су најавили нову посету 9. јануара. Запослени су изразили незадовољство сталним контролома у школи, тражећи да буду присутни током контроле, али им то није дозвољено. Уместо Драгане Салопек, министар је именовао Гордану Марковић, која је крајем новембра поднела оставку, па је постављена Ивана Боровац.

(Новости)

Top