Home >> Синдикат >> Синдикати у Министарству просвете
Синдикати у Министарству просвете

Састанку одржаном у Mинистарству просвете, науке и технолошког развоја присуствовали су нови министар  просвете г. Младен Шарчевић са  сарадницима  и представници репрезентативних синдиката. Прочитајте саопштење СРПС-а:

 

saop11

saop12

One Comment

  1. Božović Vladan каже:

    „Potrebno je da Vlada Republike Srbije svojim zaključkom odredi sredstva iz kojih će obračunati iznos biti isplaćen“
    Da li postoji neko ko razume ovu nebuloznu rečenicu. Na stranu nepismenost, reč „svojim“ je potpuno suvišna, ja pomislio „mojim“, nego je logika rečenice na nivou retardiranog deteta. Kako može zaključkom da se odrede sredstva. Valjda se odlukom određuju sredstva, a zaključkom nešto zaključuje. Još veća glupost je da se odrede sredstva IZ kojih će obračunati iznos biti isplaćen. Na stranu reč „obračunati“ za koju se ne zna ni zašto tu stoji, ni čemu služi, ni ko ili šta obračunava, nego se iz sredstava isplaćuje iznos, svašta. A što se, recimo iz iznosa ne isplaćuju sredstva, ili još bolje da se iz sredstava isplaćuju sredstva, ili iz iznosa da se isplaćuje iznos.
    Imam ja predlog, da nam vi lepo od opljačkanog iznosa vratite iznos koji je opljačkan, bez zaključaka, i bez određivanja sredstava. Kako ste opljačkane pare vratili vojnim penzionerima, vratite i nama, naravno sa kamatom.

Top