Home >> Реформа >> Синдикати школа Београда: Слободан Брајковић

  • Форум
  • Коментари су искључени на Синдикати школа Београда: Слободан Брајковић

У среду 18. јануара 2012. одржана је заједничка седница свих просветних синдиката Београда, који окупљају 90% београдских школа. На седници су усаглашени ставови у вези два нацрта закона: закона о основној школи и закона о средњој школи. Одлучено је да се од скупштинског Одбора за просвету затражи да одложи изгласавање ових закона, док се не донесе стратегија образовања.

Присуствовали су представници Форума београдских гимназија, Форума средњих стручних школа Београда, Форума београдских основних школа, Синдиката радника у просвети Србије и новог синдиката основних школа Београда који је у процесу оснивања.

У овом чланку дајемо излагање Слободана Брајковића, председника Синдиката радника у просвети Србије (који окупља око 120 основних школа Београда):

„Почели смо наопако. Ови закони не ваљају ништа, нису обезбедили материјална средства, нису извршили рационализацију, смањили су број одељења али су повећали број изборних предмета. Према томе, ми нисмо ишли испод 103 000 запослених а број одељења се смањио, број изборних предмета се повећао и на тај начин деца су оптерећена. Незадовољни смо, тражимо да се ови закони повуку и да се прво уради стратегија образовања.“

Top