Home >> Синдикат >> Синдикати образовања поново најављују штрајк

  • Форум
  • Коментари су искључени на Синдикати образовања поново најављују штрајк

Синдикати образовања најавили су данас да ће поново организовати штрајк пошто није испоштован прошлогодишњи споразум са синдикатима, и упозорили да су запослени у београдским школама дискриминисани, јер немају право на накнаду трошкова за превоз.
Синдикати наводе да ће о протестима и штрајку јавност, надлежна министарства и градоначелник бити благовремено обавештени.

У дописима министру Жарку Обрадовићу и градоначелнику Драгану Ђиласу, Грански синдикат просветних радника Србије „Независност“ и Синдикат радника у просвети Србије упозоравају да „Влада није испоштовала ниједан термин који је предложила, прихватила и потписала“, након двомесечног штрајка прошле године.

„Да је то тако потврђује и недоношење Уредбе о коефицијентима за обрачун и исплату плата запослених у образовању, која је у јануару усаглашена са Министарством просвете и науке“, наведено је у допису министру Обрадовићу.

Форум београдских гимназија прошле недеље такође је затражио од градске управе да се запосленима у београдским школама, који не користе јавни превоз и Бус плус картице за долазак на посао, исплаћује месечна новчана накнада за превоз.

У писму градоначелнику Ђиласу, синдикати сматрају да су запослени у образовању дискриминисани у односу на раднике у другим државним органима, јер не добијају надокнаду трошкова превоза уколико не желе да користе градски превоз.

Синдикати наводе да ће о протестима и штрајку јавност, надлежна министарства и градоначелник бити благовремено обавештени.

 

Top