Home >> Друштво,Скандали >> Родитељи траже оставку Шарчевића

  • Коментари су искључени на Родитељи траже оставку Шарчевића
Родитељи траже оставку Шарчевића

Министар оценио да је покушај тровања девојчице из Крупња велинезолом само „дечије глупирање“

Сандра и Милан Пантелић, родитељи девојчице из места Завлака у општини Крупањ, коју су вршњаци покушали да отрују велинезолом, позвали су министра просвете Младена Шарчевића да поднесе оставку због изјава о том случају и тврдњи да су у питању „дечија глупирања“, преноси Н1.

Коментаришући овај случај, министар просвете Младен Шарчевић рекао је да „узраст који је у питању је узраст у ком су она дечија глупирања, не можемо рећи да су сад то неки намерни тровачи, али у оној народној имате – од играчке до плачке“.

Родитељи девојчице којој је група од четири ђака у одељењу осмог разреда у Основној школи „Жикица Јовановић Шпанац“ сипала у флашицу воде велинезол, препарат који се даје крупној стоци за избацивање паразита, оценили су да је изјава министра „срамна“.

„Мислим да је изјава бестидна, срамна, и да то нормалан човек то не може да каже. Шокирани смо. Наше мишљење је да министар просвете не би требало више да буде министар, ако је човек, и после онакве изјаве сам треба да да оставку“, рекао је Милан Пантелић.

Он је казао да су изјаву министра доживели као лични пораз.
„Министар просвете, како ми на селу сматрамо, треба да представља све нас, сву децу, све учитеље, све директоре, све просветне раднике у држави Србији, И ако он тако мисли и каже, шта ће тек онда други да кажу. Није ни чудо што смо имали такав треман у нашој основној школи од наставника и директора“, рекао је отац девојчице.

Ђацима који су учествовали у инциденту су смањене оцене из владања, али могу бити поправљене до краја године, а родитељи девојчице сматрају да је то непримерено блага казна.

„Огорчени смо због тога и након шока и згражавања над изјавом министра, чујемо да директор школе изјављује за децу која су направила преступ да су примерна деца и да нису правили веће инциденте што није истина. Много се не зна, и не прича, не знам зашто се крије.. да ли су то тајне, да ли је важније место директора или наставника, или живот детета?“, упитала је Сандра Пантелић.

Она је навела да је и пре двадесетак дана било случајева насиља који су заташкани и нису пријављени полицији. „Мислим да не треба на овоме да остане и да све прође некажњено“, рекла је она.

Центар за социјални рад такође је оценио је да казна није примерена за овакву ситуацију.
„Плашимо се да ће овај случај бити поновљен и то у горем облику јер ову децу није имао ко да казни“, рекао је Милан Пантелић.

(Н1инфо)

Top