Home >> Синдикат,Штрајк >> Родитељ Владине ученице: Шупље главе обесправиле професора!

  • Коментари су искључени на Родитељ Владине ученице: Шупље главе обесправиле професора!
Родитељ Владине ученице: Шупље главе обесправиле професора!

ПРОТЕСТ ФБГ – „Правда за професора Владу!“

Адвокат Зоран Пејовић, родитељ ученице професора Милојевића, на протесту испред XIV београдске гимназије, истакао је да је професор Владимир Милојевић ујединио децу у борби за обесправљене. Како је навео, Министарство просвете је погрешило када је одузело лиценцу за рад Милојевићу. Његов говор преносимо у целости:

Част и задовољство ми је што могу да се обратим вама, који сте показали да постоји пламен солидарности на којем могу да се огреју сви обесправљени. Дошао сам и да изразим дивљење ученицима XIV београдске гимназије који су доказали да у њима постоји племенитост која може да направи промене. Пре ових догађаја нисам познавао професора Владу. Међутим, желим да му се захвалим што је нашу децу инспирисао на овај племенити гест, и да му поручим да је свака мука која нас спаја добра, а да благостање које нас раздваја ништа не ваља.

Покушао сам да помогнем деци да уобличе свој захтев, јер им није у потпуности јасно да у дисциплинској одлуци постоје и радно-правни и управно-правни елементи. Али, није проблем то што то није јасно ученицима, већ што није јасно ни људима у Министарству. Нису схватили да нису могли да доносе другостепену одлуку у управном поступку која се тиче лиценце професора Милојевића, пре него што се у радном спору утврди да ли се тај догађај уопште десио онако како је описано у првостепеном поступку, који је водила нека директорка сама, онако како је она хтела.

Из њиховог одговора се види да они не знају да је завршен управни поступак по тужби наставника Милојевића који никада није ни требало да буде покренут. Одлука министарства није ни требало да се донесе, пре него што се заврши радни спор. Надао сам се да се бар овог пута неће појавити једна шупља глава из које ће да исцури памет и која ће да направи јаму просветном закону у коју ће да се сахрањују просветни радници. Ништа нам друго не преостаје него да сачекамо следећи корак ученика XIV гимназије и станемо иза њих када нас буду позвали.

(ФБГ)

Top