Home >> Синдикат >> Радницима “Фијата” 250.000 евра од “анонимног донатора”
Радницима “Фијата” 250.000 евра од “анонимног донатора”

Самостални синдикат дели новац запосленима

Самостални синдикат “Фијата” дели новчану помоћ радницима који су летос штрајковали, у укупној вредности од око 250.000 евра, односно 18.000 динара по запосленом. То је за лист Данас потврдио председник Самосталног синдиката у крагујевачкој фабрици, Зоран Марковић.

Одакле потиче тај новац је мистерија. Према писању листа Данас, првобитно је секретар Самосталног синдиката у “Фијату” Саша Ђорђевић тврдио да је новац дошао из синдиката, а потом је његов шеф Зоран Марковић, када је синдикална централа то демантовала, навео да су паре обезбедили „анонимни донатори”.

“Наш штрајк је снажно одјекнуо и у међународној јавности, тако да од тада добијамо разне врсте помоћи од бројних иностраних синдиката, удружења и институција. Од њих, поред свега осталог, добијамо и новац. Имена донатора, на њихов захтев, не могу да откривам”, изјавио је за “Данас” Марковић.

У Министарству привреде за Данас такође кажу да не знају одакле новац за помоћ радницима.

„Заиста не знамо ништа о томе. Оно што поуздано знамо јесте да наше министарство ни на који начин није укључено у то што тренутно ради Самостални синдикат у ФЦА Србија„ кажу у Министарству привреде.

(Данас/Синдикализам)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Top