Home >> Синдикат >> Радници Поште у протестној шетњи

Радници Поште у протестној шетњи

„СМЕНА ДИРЕКТОРКЕ И ПОВЛАЧЕЊЕ СУСПЕНЗИЈА“

Радници „Пошта Србије“ у још једној протестној шетњи са јасним захтевима

Радници „Пошта Србије“ по трећи дан за редом су се око 17 часова окупили испред главне зграде овог предузећа у Таковској улици, а пола сата касније кренула је и протестна шетња до Ушћа и назад.

Представници Самосталног синдиката поштанских радника позвали су све запослене, али и друге Београђане, да им се придруже у борби за остваривање својих права, као и против диктатуре коју спроводи директорка „Пошта Србије“ и потпредседница ПУПС Мира Петровић.

 

posta 1

– Педесетак наших колега је суспендовано јер су се борили за права хиљада и хиљада радника „Поште“. Наставићемо са протестима све док, између осталог, они опет не буду враћени на посао – поручили су окупљени.

Окупљени су носили синдикалне заставе, као и многобројне пароле попут „нећемо пупсовце, хоћемо стручњаке“, „револт“, „бићеш и ти суспендована ових дана“… Они траже смену директорке Мире Петровић, али и враћање колега на посао и престанак застрашивања радника у фирми.

– Захтеви су исти, али сада дајемо предност враћању радника на посао. Тренутно је 47 суспендованих, мада имамо информације да је требало да их буде још више. Током викенда ћемо разматрати даље кораке. Ово је одстрел радника и довођење на руб егзистенције. Међутим, нисмо се уплашили, ићи ћемо на суд. Тужбе су сада неминовне, само је питање колику ће одштету „Пошта“ морати да плати – рекао је Владимир Ђокић, потпредседник синдиката Солидарност „Поште Србије“.

Он је, такође, „апеловао на в.д. директорку да се освести“.

Упркос мањим саобраћајним застојима, већина возача у аутомобилима који су пролазили трубили су радницима у знак подршке, док су о безбедности бринули припадници саобраћајне полиције.

– Дошли смо овде да подржимо пријатеље и рођаке. Радницима се сада укида и основно радничко право на штрајк. Не знам да ли ће се нешто променити од недеље, али је битно борити се – рекао је М. К. који је дошао да пружи подршку радницима „Пошта Србије“.

Скуп је завршен око 19.15, уз најаву да је ново окупљање заказано за сутра, док ће протестна шетња једино изостати у недељу.

(Блиц)

Top