Home >> Друштво >> Професорка Грујичић: „Да ли смо дотакли дно?“

  • Коментари су искључени на Професорка Грујичић: „Да ли смо дотакли дно?“
Професорка Грујичић: „Да ли смо дотакли дно?“

Ево шта мисли утицајна докторка о случају ученика који је ОШАМАРИО ПРОФЕСОРКУ

„Да ли достојанство професора, жене, можда мајке и супруге, просвете данас кошта 30 евра. Да ли је порука државе данас да у Србији може да се ошамари професор и да се прође без икаквих санкција, ни по насилника ни по родитеље који су га тако васпитали? Да ли ће нови тренд у Србији код младих бити ко може да уради већи идиотлук, а не ко ће да постигне већи успех?!“

Ово је написала на свом фејсбуку профилу проф. др Даница Грујичић, једна од наших врхунских неурохирурга Клиничког центра Србије, питајући се да ли смо као људи дотакли дно, када доживљавамо да ученици ударају шамаре својим професорима за 30 евра.

Шта о свему овоме мисли ова утицајна докторка преносимо вам у целости:

„Да ли је могуће да просвета дозволи насилнику да без икаквих последица и без икакве казне упише нову школу?! Да ли је могуће да колеге из нове школе где је уписан ћуте на овај срамни потез директнора те школе?! Коју поруку сте послали младој колегиници која је претрпела понижење и физички напад?

Ако је веровати медијима отац насилника је полицајац. Ако је овако васпитао свог сина, како ће да спречава насиље у друштву и штити угрожене! Срамно понашање једног родитеља на овакав безобразлук свог детета за које је сам крив. Пре свега полицајац који је дозоволио да му син шамара професоре мора бити суспендован и проћи све психијатријске и психолошке провере. Сутра дан ће окренути главу када види да на улици неко дилује дрогу, шамара жену или бије неког човека. Сваки савесни родитељ који жели да створи човека од свог детета би у овом случају заштитио професореку и ухватио дете за уво и довео пред професора да се извини и то је најмање што је могао да уради, не само као родитељ већ и као човек који можда има ћерку, жену, сестру, мајку која сутра може да буде ошамарена за 30 евра!

dan

Преступник, јер не могу га назвати учеником, који је ошамарио једну младу жену, професорку за 30е и дао изговор “не знам шта ми је било”… да ли треба да чекамо шта ће да уради за опкладу од 100 евра? Као и родитељ и дете мора проћи психијатријске и психолошке провере као и да казну поднесе у поправном дому.
Млади, видим у медијима да има оних који се диве овом “херојском” чину једне “мушкарчине”… Срам вас било, уместо да се дивите вашим другарима који постижну огромне научне и спортске успехе ви се дивите неком ко ће сутра можда тући вашу мајку или сестру за 30 евра или за џабе!!! Ово треба да буде црвени аларм за родитеље те деце која се диве овом срамном чину и да се посвете тој деци и изведу их на прави пут док и они не крену да раде исте ствари!

Уколико држава не донесе хитно нове законе и заштити пофесоре и врати им достојанство и друштвени статус који припада њиховој струци. Уколико се то не деси Србија ће остати без професора као што остаје свкаодневно без лекара који одлазе у инистранство. Да ли мислите да неко ко ради за бедних 40 -ак хиљада јако одговоран посао учи туђу децу и преноси знање за које се школовао целог живота треба да страхује да ли ће му неки силеџија лупити шамар и пребити за 30 евра! Ово је црвена линија после које уколико држава не одреагује остаће без просвете, а самим тим и без будућности!“

(Блиц)

Top